Psihomotricitatea si varstele copilariei

Trimisa la data: 2010-03-13
Materia: Administratie Publica
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_F
Lucrare de licenta despre Psihomotricitatea si varstele copilariei
Dupa J.J. Guillarme exista doua legi ale evolutiei psihomotrice:
Diferentierea care se manifesta inca din primele luni de viata. Miscarile nou-nascutului sunt haotice, dar treptat, aceste descarcari devin localizate iar miscarile vor fi orientate intr-o directie si adaptate scopului.Variabilitatea implica dezvoltarea inegala in timp a psihomotricitatii. Exista momente in care psihomotricitatea evolueaza rapid si etape in care progresia este lenta."Evolutia psihomotricitatii este strans legata de dezvoltarea sistemului osteoarticular, fenomen ce se petrece respectand patru legi:Osificarea si cresterea oaselor difera de le un segment la altul.Epifizele care se osifica cel mai tarziu sunt plasate aproape de genunchi si departe de cot (formula lui Ollier).

Legea alternantei a lui Godin specifica faptul ca puseele de crestere scheletica apar la intervale de 6 luni.Cresterea in lungime alterneaza cu cea in grosime.Legea lui Delpech. In situatia in care cartilagele diartrodiale transmit o presiune scazuta, cartilajul de conjugare vecin intra in activitate si invers.Aceasta lege este importanta in kinetoterapie, deoarece explica etiologia deformarilor osoase. La acest principiu, A.Lapierre adauga ideea deformarii oaselor in situatia in care ele sunt plaste intr-o pozitie vicioasa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Psihomotricitatea si varstele copilariei

Lucrare de licenta despre Psihomotricitatea si varstele copilariei
Cuprins

Introducere..........................3

Capitolul I. Baza teoretica a cercetarii....................4

Capitolul II. Tulburari de psihomotricitate.........................15

Capitolul III. Metodologia cercetarii.........................36

Capitolul IV. Interventie evaluativa si formativa....................38

Capitolul V. Prezentarea, analiza si interpretarea datelor experimentale..................46

Concluzii...................67

Bibliografie................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Psihomotricitatea si varstele copilariei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.