Punerea in executie a dispozitiilor civile din hotararile penale

Trimisa la data: 2010-04-25
Materia: Drept
Pagini: 117
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_Ol
Lucrare de licenta despre Punerea in executie a dispozitiilor civile din hotararile penale
In cadrul sistemului organelor judiciar-penale, fiecarei categorii de organe i-a fost conferita prin lege o anumita functie procesuala. In sistemul de drept romanesc, functiile procesuale sunt trei, si anume: functia procesuala de desfasurare a urmaririi penale, functia procesuala a desfasurarii judecarii cauzelor penale si functia punerii in executare a hotararilor judecatoresti penale. In cadrul fiecarei functii procesuale deosebim un complex de atributii sau activitati prin care organele judiciare din aceeasi categorie isi indeplinesc sarcinile pe care le au, complex ce urmareste o anumita finalitate.

Faza care are menirea traducerii in viata a hotararii penale si realizarea scopului legii penale si a legii procesual penale este faza de punere in executare a hotararilor judecatoresti penale. In aceasta faza isi desfasoara activitatea instanta de judecata, procurorul si anumite organe in cadrul Ministerului Ordinii Publice, precum si alte organe prevazute de lege cum ar fi: comandantul unitatii militare, cand condamnatul indeplineste stagiul militar (art.421 C.pr. pen.), unitatile economice in care se executa pedeapsa inchisorii cu obligare la locul de munca (art.422 C.pr. pen.), directia sanitara judeteana in cazul obligarii la tratament medical (art.429 C. pr. pen.).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Punerea in executie a dispozitiilor civile din hotararile penale

Lucrare de licenta despre Punerea in executie a dispozitiilor civile din hotararile penale
Cuprins

Sectiunea I Dispozitii generale............4

Sectiunea a II-a Punerea in executare a pedepselor principale.........14

Sectiunea a III-a Punerea in executare a pedepselor complimentare.................25

Sectiunea a IV-a Punerea in executare a masurilor de siguranta........31

Sectiunea a V-a Punerea in executare a dispozitiilor privind inlocuirea raspunderii penale si a celor prin care s-au aplicat sanctiuni in baza art.181 C. pen..............54

Sectiunea a VI-a Punerea in executare a pedepsei amenzii judiciare si a cheltuielilor judiciare avansate de stat..............57

Sectiunea a VII-a Punerea in executare a dispozitiilor civile din hotarare...............59

Sectiunea a VIII-a Alte dispozitii privind executarea...........61

Sectiunea a IX-a Dispozitii comune.................107

Sectiunea a X-a Propuneri de "lege ferenda"..........113

Bibliografie..............116

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Punerea in executie a dispozitiilor civile din hotararile penale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.