Raportul juridic civil

Trimisa la data: 2010-03-19
Materia: Drept
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tudor_T
Lucrare de licenta despre Raportul juridic civil
Capacitatea de folosinta deplina a persoanei juridice incepe, in principiu, de la momentul infiintarii acesteia si dureaza pana cand aceasta inceteaza a mai exista. Se recunoaste persoanei juridice si o capacitate de folosinta anticipata, restransa, inainte de momentul infiintarii acesteia, tocmai spre a permite persoanei juridice sa dobandeasca drepturile si sa-si exercite obligatiile pentru a lua fiinta in mod valabil. Aceasta capacitate anticipata este marginita la efectuarea operatiunilor necesare infiintarii, formarii patrimoniului, indeplinirea acestor formalitati legale necesare infiintarii, etc .
Recunoasterea capacitatii de folosinta nu include intotdeauna, si posibilitatea persoanelor respective de a-si exercita drepturile si obligatiile prin acte proprii.

Pentru ca cineva sa-si poate realiza drepturile sau sa-si asume obligatiile prin actele sale proprii, savarsind personal acte juridice, trebuie sa fie capabil sa inteleaga si sa aprecieze consecintele actelor sale.Pe de alta parte, insa, raporturile dintre persoana juridica si cei ce alcatuiesc organele sale sunt supuse, prin asemanare, regulilor mandatului, daca nu se prevede altfel prin lege, act de infiintare sau statut. Eventualele prejudicii cauzate de membrii organelor de conducere nasc obligatia repararii pentru insasi persoana juridica, cu rezerva regresului ulterior al acesteia impotriva celui vinovat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raportul juridic civil

Lucrare de licenta despre Raportul juridic civil
Cuprins

Introducere............................3

Capitolul I - Raportul juridic civil..........................7

Capitolul II - Continutul raportului juridic civil............20

Capitolul III - Obiectul raportului juridic civil................41

Concluzii..........................73

Bibliografie.....................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raportul juridic civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.