Raportul juridic si exemplificarea obiectului acestuia

Trimisa la data: 2010-07-15
Materia: Drept
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentina_F
Lucrare de licenta despre Raportul juridic si exemplificarea obiectului acestuia
Orice stat trebuie sa aiba un teritoriu inlauntrul caruia este asezata populatia. Teritoriul poate fi din punct de vedere geografic unitar sau divizat. De aceea din punct de vedere politic statele pot fi unitare (Romania) sau federale (Statele Unite ale Americii).In fine suveranitatea sau puterea publica reprezinta vointa generala a populatiei, vointa exprimata prin forma de guvernare intr-un mod independent atat fata de vointa oricarui alt stat, cat si fata de vointa oricarui subiect de drept intern.

Statul participa la raporturile juridice prin organele sale adica prin entitati dotate cu personalitate juridica prin legile lor de organizare si functionare. Astfel art. 25 din Decretul 31/1954 privitor la persoanele fizice si juridice prevede faptul ca "statul este o persoana juridica in raporturile in care participa nemijlocit, in nume propriu ca subiect de drepturi si obligatii" si deasemenea "statul participa in astfel de raporturi prin Ministerul Finantelor afara de cazurile in care legea stabileste anumite organe in acest scop". Acest text de lege face totodata si distinctia intre personalitatea juridica care apartine statului si exercitarea acestei personalitati prin organele statului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raportul juridic si exemplificarea obiectului acestuia

Lucrare de licenta despre Raportul juridic si exemplificarea obiectului acestuia
Cuprins

Capitolul I. Raportul juridic - consideratii introductive.....................................................3
Sectiunea 1 Norma juridica si faptele juridice........................5
Sectiunea 2 Subiectele raportului juridic..........................10

Capitolul II. Drepturile subiective.............................23
Sectiunea 1 Drepturile subiective..................................23
Sectiunea 2 Abuzul de drept.................................41

Capitolul III. Obligatia juridica corelativa..........................43
Sectiunea 1 Obligatia juridica.....................................43
Sectiunea 2 Concpetul de obiect al raportului juridic..................................50

Concluzii..............................................54

Bibliografie.................................................56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raportul juridic si exemplificarea obiectului acestuia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.