Raportul majoritate - minoritate

Trimisa la data: 2009-03-26
Materia: Sociologie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_T
Lucrare de licenta despre Raportul majoritate - minoritate
Etnicitatea este o caracteristica dobandita prin nastere. A renunta la ea este foarte greu. Simpla schimbare a numelui or negarea apartenentei la grup nu pot sterge complet "mostenirea etnica". Cauzele care pot determina o persoana sa renunte la vizibilitatea etnicitatii, sa revina asupra limitarilor impuse prin nastere, au adesea un substrat social legat de prejudecatile si discriminarile asociate lor, indreptate catre o etnie sau alta. Cand individul crede ca angajarea intr-o activitate anume il identifica, prin asociere, cu o cultura anume, el va participa sau va evita participarea in functie de cum va dori sa faca publica identitatea sa etnica .

Studiile etnopsihologice de pana acum converg catre luarea in considerare a unei categorii cu un statut ontologic aparte: etnotipul. Guy Michaud (1978, p.20) defineste etnotipul asociat unui grup etnic ca model abstract al conduitelor specifice (tipice) comune membrilor grupului. Etnotipul este o structura generatrice profunda, care actioneaza ca un filtru asupra a trei puncte. In primul rand, etnotipul se afla intr-un raport direct de interconditionare cu sistemul cultural (with inputs). Ca institutie primara a acestui sistem, educatia ("cei sapte ani de acasa") opereaza o prima modelare a individului, intalnind nucleul etnotipal al personalitatii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raportul majoritate - minoritate

Lucrare de licenta despre Raportul majoritate - minoritate
Cuprins

Introducere.............3

Capitolul I. Perspectiva sociologica a raportului majoritate - minoritate.......................4

Capitolul II. Identitialii ca elemente fundamentale in prezervarea specificitatii unui grup etnic.....................29


Capitolul III. Protectia sociala a minotritatilor din Romania.........................45

Concluzii........................72

Bibliografie........................75
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raportul majoritate - minoritate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.