Raporturile de sinteza contabila in analiza structurii financiare

Trimisa la data: 2009-05-14
Materia: Contabilitate
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Patricia_Mo
Lucrare de licenta despre Raporturile de sinteza contabila in analiza structurii financiare
Lichiditatea se exprima prin rapoarte intre elementele de activ, in sensul ca se poate stabili cat din valoarea activului se afla sub forma lichida si cat pot sa devina imediat.Lichiditatea se refera la proprietatea elementelor patrimoniale de a se transforma in bani.
Pentru ca un agent economic sa-si desfasoare activitatea in mod fluent este necesar sa dispuna in permanenta de resurse banesti (lichiditati) care sa asigure capacitatea efectuarii platilor la termenele scadente.
Indicatorii care exprima lichiditatea au un continut calitativ deoarece surprind aspecte de sinteza a fluxurilor banesti si respectiv a activitatii economice.

Calitatea acestora consta de asemenea in posibilitatea de a caracteriza starea financiara a unui agent economic respectiv echilibrul financiar semnalizand totodata riscul de neachitare a obligatiilor pe termen scurt.Cu cat gradul de indatorare este mai pronuntat, cu atat agentul economic este supus presiunii de a-si procura lichiditati in termen scurt. De aceea este de preferat ca, in general, sa se bazeze in mod preponderent pe resurse proprii. Pe de alta parte, se impune ca agentul economic sa opteze pentru o structura rationala a activelor astfel incat sa poata fi preintampinat pericolul lipsei de lichiditati.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raporturile de sinteza contabila in analiza structurii financiare

Lucrare de licenta despre Raporturile de sinteza contabila in analiza structurii financiare
Cuprins

Introducere..............................................3

Capitolul I. Analiza situatiei pe baza raporturilor de sinteza contabila...................................................4
1.1. Analiza generala a bilantului contabil sau a situatiei
Patrimoniului..............................................5
1.2. Analiza ratelor financiare........................................10
1.3. Analiza echilibrului financiar..................................21

Capitolul II. Prezentarea frimeiS.C DUO S.R.L.........................29

Capitolul III. Practica.......................................39

Capitolul IV. Concluzii si propuneri...................................65Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raporturile de sinteza contabila in analiza structurii financiare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.