Raspunderea carausului in cadrul contractului de transport marfuri

Trimisa la data: 2010-06-22
Materia: Drept
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Irina_I
Lucrare de licenta despre Raspunderea carausului in cadrul contractului de transport marfuri
In ceea ce priveste criteriile pentru aprecierea vinovatiei, acestea sunt necesare pentru a ne putea evalua existenta vinovatiei carausului caruia i se imputa o culpa contractuala, neglijenta sau imprudenta. Dolul nu ridica probleme deosebite fiind suficienta constatarea in fapt a intentiei directe sau indirecte a debitorului contarctual. In situatia imprudentei si a neglijentei au existat o serie de controverse. Insa, aici regula este exprimata de art. 1080 C.civil conform caruia "diligenta ce trebuie sa se puna in indeplinirea unei obligatii este totdeauna aceea unui bun proprietar."

Se are in vedere criteriul obiectiv, cu referire la comportamentul unui om normal ce actioneaza cu grija fata de interesele societatii si a semenilor sai si care s-ar afla in aceleasi imprejurari exterioare ca autorul faptei la care ne adaugam insa o serie de elemente cum sunt: conditii speciale de timp si loc, specificul activitatii desfasurate etc. Adaptand cele enuntate mai sus la materia ce ne intereseaza "bunul proprietar" isi va gasi corespondent in dreptul comercial intr-un "bonus mercator ", adica intr-un negustor corect si experimentat2. Totodata orice comerciant este potrivit art.7C.comercial un profesionist .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea carausului in cadrul contractului de transport marfuri

Lucrare de licenta despre Raspunderea carausului in cadrul contractului de transport marfuri
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale cu privire la raspunderea
civila............................................................4
1. Notiunea de raspundere civila..................................4
2. Raspunderea civila contractuala....................................5
3. Raspunderea civila delictuala - aspecte in dreptul transporturilor................................................7

Capitolul II. Raspunderea carausului - raspunderea contractuala in dreptul transporturilor.....................................9
Sectiunea 1 Reglementare legala............................10
Sectiunea 2 Exonerarea de raspundere a carausului.................20
Sectiunea 3 Regimul despagubirilor in dreptul transporturilor......................................27
Sectiunea 4 Reclamatia administrativa si actiunea in justitie...................................34

Capitolul III. Particularitati si modalitati de manifestare a raspunderii carausului in contractul de transport de marfuri...........................................38
Sectiunea 1 Aspecte generale...................................38
Sectiunea 2 Raspunderea carausului in transporturile feroviare..............................................41
Sectiunea 3 Raspunderea carausului in transporturile rutiere.............................................47
Sectiunea 4 Raspunderea carausului in transporturile aeriene................................................51
Sectiunea 5 Raspunderea carausului in transporturile maritime................................................53
Sectiunea 6 Raspunderea carausului in transporturile succesive si combinate..................................................58

Concluzii............................................62

Bibliografie................................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea carausului in cadrul contractului de transport marfuri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.