Raspunderea civila a parintilor pentru fapta ilicita a copilului minor

Trimisa la data: 2010-09-09
Materia: Drept
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_Ar
Lucrare de licenta despre Raspunderea civila a parintilor pentru fapta ilicita a copilului minor
Delincventa este cea mai importanta dintre deviantele negative deoarece ea afecteaza cele mai importante relatii si valori sociale si incalca regulile si normele morale ale normelor de convietuire sociala care protejeaza ordinea publica, drepturile si libertatile individuale, viata, sanatatea si integritatea persoanei.Dimpotriva, o educatie pozitiva va contura un comportament adecvat normelor sociale, iar o educatie neutra va oferi individului posibilitatea sa aleaga tipul comportamental.

Educatia neutra poate fi asimilata cu lipsa de educatie care se manifesta in diferite medii, dar mai ales in mediile rurale sau in cadrul familiilor cu o pregatire redusa si, de regula, cu multi copii.Trebuie tinut cont si de influenta pe care a avut-o si o are "libertatea" de dupa revolutie asupra minorilor, care au receptat in general aceasta libertate ca pe ceva care le da dreptul sa faca orice doresc ei numai sa nu semene cu ceea ce era "inainte". Acest lucru nu este intotdeauna de bun augur deoarece in primul rand nu tot ceea ce era inainte era rau, iar pe de alta parte sunt anumite norme de comportare, norme sociale care trebuie respectate30.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea civila a parintilor pentru fapta ilicita a copilului minor

Lucrare de licenta despre Raspunderea civila a parintilor pentru fapta ilicita a copilului minor
Cuprins

Capitolul I Introducere................3

Capitolul II Delicventa juvenila...........11

Capitolul III Consideratii generale cu privire la raspunderea civila.................34

Capitolul IV Raspunderea parintilor pentru fapta copiilor minori...................58

Capitolul V Corelatia dintre raspunderea parintilor si alte forme de raspundere pentru fapta altuia..............92

Capitolul VI Propuneri privind viitoarea reglementare a raspunderii civile a parintilor pentru fapta ilicita a copilului minor.......98

Concluzii...............101

Bibliografie............104

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea civila a parintilor pentru fapta ilicita a copilului minor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.