Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie

Trimisa la data: 2009-10-25
Materia: Drept
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_I
Lucrare de licenta despre Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie
In dreptul european au fost intotdeauna dispute in acest domeniu, uneori numai de nuanta, alteori chiar in privinta posibilitatii acordarii de despagubiri materiale pentru prejudiciile morale. Ideea dominanta este, totusi cea privind admiterea.In dreptul civil austriac se porneste de la codul civil conform caruia nu se face distinctie intre felurile de daune, prin "prejudiciu" intelegindu-se atit cel material cit si cel moral. Sunt luate in considerare durerile cauzate de vatamari corporale(art 1225 din cod civil) precum si durerile morale cauzate prin lezarea dreptului la libertate, la onoare si la nume, daunele morale cauzate prin distrugerea unor valori materiale deosebite pentru proprietar, in toate aceste cazuri acordindu-se despagubiri banesti.

Dreptul civil elvetian reglementeaza doar anumite situatii in care persoana vatamata poate primi despagubiri banesti pentru repararea daunelor morale si anume: in cazul atingerii aduse unor interese personale; in cazul leziunilor corporale; in situatia cauzarii mortii unei persoane.In dreptul civil englez, institutia este in intregime jurisprudentiala si, cu privire la prejudiciile corporale, se admite repararea baneasca atit a prejudiciului patrimonial cit si a celor nepatrimoniale. Stabilirea cuantumului este lasata la aprecierea judecatorului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie

Lucrare de licenta despre Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie
Cuprins

Capitolul I. Privire de ansamblu asupra raspunderii civile delicuale pentru fapta proprie...........................4

Capitolul II. Prejudiciul......................................10

Capitolul III. Fapta ilicita....................................43

Capitolul IV. Raportul de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciu...............................................57

Capitolul V. Vinovatia..........................68

Capitolul VI. Proba elementelor raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie........................................87

Capitolul VII. Prescriptia..................................92

Capitolul VIII. Autoritatea in civil a instantei penale in ceea de priveste dispozitiile referitoare la actiunea civila dintr-o asemenea hotarare...............................................94

Capitolul IX. Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie a personaei juridice....................................95

Capitolul X. Concluzii......................................97

Bibliografie........................................100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.