Raspunderea civila delictuala proprie

Trimisa la data: 2010-05-12
Materia: Drept
Pagini: 111
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_G
Lucrare de licenta despre Raspunderea civila delictuala proprie
Aparitia institutiei. Raspunderea juridica este o categorie istorica, o institutie vie care s-a format in societatile omenesti de-a lungul timpului. Desi juridica, ea este insa departe de a se fi despartit pe de-a-ntregul de influenta moralei, de vreme ce la temelia ei sta si astazi intr-o masura apreciabila, notiunea morala de vinovatie(greseala).

Corolar al normelor de conduita sociala-morala, civica si cu deosebire al celei juridice, institutia raspunderii care da expresie dreptului in forma cea mai concentrata, reflecta stadiul de evolutie al intregii vieti sociale si indica, in cel mai inalt grad, masura si influenta raspunderii legale a nivelului constiintei societatii, al atitudinii si al responsabilitatii oamenilor in multiplele lor raporturi sociale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea civila delictuala proprie

Cuprins

Capitolul I Privire de ansamblu asupra raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie............3

Capitolul II Prejudiciul..........13

Capitolul III Fapta ilicita.........50

Capitolul IV Raportul de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciu .........65

Capitolul V Vinovatia............76

Capitolul VI Proba elementelor raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie..........97

Capitolul VII Prescriptia.........102

Capitolul VIII Autoritatea in civil a instantei penale in ceea ce priveste dispozitiile referitoare la actiunea civila dintr-o asemenea hotarare..........105

Capitolul IX Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie a persoanei juridice.......107

Capitolul X Concluzii...........110

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea civila delictuala proprie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.