Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale

Trimisa la data: 2009-05-31
Materia: Drept
Pagini: 32
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lucian_G
Lucrare de licenta despre Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale
Daca pentru falsificatorii de monede, traficul de stupefiante, pirateria aeriana, exista dispozitii de drept penal international, in materie de prevenire si represiune a terorismului nu exista decat o singura reglementare de drept international penal si anume Conventia Internationala pentru Prevenirea si Reprimarea Terorismului, elaborata sub auspiciile Societatii Natiunilor in 1937, care insa nu a fost aplicata.

La aceasta trebuie sa adaugam si pe cea de-a doua conventie, adoptata in acelasi timp, pentru crearea unei Curti penale internationale, care completeaza - fara a fi parte integranta - Acordul General pentru Prevenirea si Reprimarea Terorismului.Normele care reprima infractiunile cu caracter terorist se gasesc insa in legislatiile interne, intrucat terorismul este considerat in multe tari ca infractiune de drept comun.Pe de alta parte, dreptul international nu contine nici o stipulatie prin care un guvern sa fie determinat sa previna si sa reprime activitatea terorista desfasurata pe teritoriul sau, activitate dirijata impotriva unui stat strain, in mod deosebit a ordinii publice internationale si indirect, impotriva pacii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale

Lucrare de licenta despre Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale
Cuprins

Introducere..................................3

Notiuni generale privind raspunderea juridica pentru infractiuni internationale.......................................4

Capitolul I. Raspunderea juridica privind infractiunile internationale................................4
Clasificarea infractiunilor internationale.......................4
Raspunderea persoanelor fizice pentru infractiuni internationale........6
Necesitatea incriminarii terorismului in legislatiile nationale si in dreptul internation.................................9
Definirea terorismului international in literatura de specialitate.............9
Caracterul international si elementele infractiunii de terorism..........9
Manifestari ale terorismului international.........................9

Capitolul II. Forme multilateralede cooperare internationala pentru combaterea terorismului international............................20
I. Rolul O.N.U. in elaborarea instrumentelor juridice internationale pentru reprimarea terorismului. Conventii internationale..........20
II. Conventii internationale adoptate de O.N.U......................22
III. Organizatia Internationala a Politiei Criminala - INTERPOL - si lupta pentru prevenirea si reprimarea terorismului international.......25

Bibliografie.............................31

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.