Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale

Trimisa la data: 2009-05-31 Materia: Drept Pagini: 32 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Lucian_G
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale
Daca pentru falsificatorii de monede, traficul de stupefiante, pirateria aeriana, exista dispozitii de drept penal international, in materie de prevenire si represiune a terorismului nu exista decat o singura reglementare de drept international penal si anume Conventia Internationala pentru Prevenirea si Reprimarea Terorismului, elaborata sub auspiciile Societatii Natiunilor in 1937, care insa nu a fost aplicata.

La aceasta trebuie sa adaugam si pe cea de-a doua conventie, adoptata in acelasi timp, pentru crearea unei Curti penale internationale, care completeaza - fara a fi parte integranta - Acordul General pentru Prevenirea si Reprimarea Terorismului.Normele care reprima infractiunile cu caracter terorist se gasesc insa in legislatiile interne, intrucat terorismul este considerat in multe tari ca infractiune de drept comun.Pe de alta parte, dreptul international nu contine nici o stipulatie prin care un guvern sa fie determinat sa previna si sa reprime activitatea terorista desfasurata pe teritoriul sau, activitate dirijata impotriva unui stat strain, in mod deosebit a ordinii publice internationale si indirect, impotriva pacii.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale

Lucrare de licenta despre Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale
Cuprins

Introducere..................................3

Notiuni generale privind raspunderea juridica pentru infractiuni internationale.......................................4

Capitolul I. Raspunderea juridica privind infractiunile internationale................................4
Clasificarea infractiunilor internationale.......................4
Raspunderea persoanelor fizice pentru infractiuni internationale........6
Necesitatea incriminarii terorismului in legislatiile nationale si in dreptul internation.................................9
Definirea terorismului international in literatura de specialitate.............9
Caracterul international si elementele infractiunii de terorism..........9
Manifestari ale terorismului international.........................9

Capitolul II. Forme multilateralede cooperare internationala pentru combaterea terorismului international............................20
I. Rolul O.N.U. in elaborarea instrumentelor juridice internationale pentru reprimarea terorismului. Conventii internationale..........20
II. Conventii internationale adoptate de O.N.U......................22
III. Organizatia Internationala a Politiei Criminala - INTERPOL - si lupta pentru prevenirea si reprimarea terorismului international.......25

Bibliografie.............................31
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea juridica a individului pentru infractiuni internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.