Raspunderea materiala ca forma a raspunderii din dreptul muncii

Trimisa la data: 2009-07-08
Materia: Drept
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_An
Lucrare de licenta despre Raspunderea materiala ca forma a raspunderii din dreptul muncii
Opiniile sunt impartite, insa, in ce priveste ordinul de serviciu. Unii autori il enumera alaturi de celelalte , considerand ca acesta este o obligatie pentru angajat, potrivit Codului Muncii, iar aducerea la indeplinire a unor asemenea ordine nu atrage raspunderea materiala a acestuia chiar daca rezultatele au fost pagubitoare pentru unitate. In cazul in care ordinul de serviciu este ilegal, raspunderea materiala este declansata iar angajatul nu se va putea apara daca l-a executat.
Tot asa se intampla si in cazul acordului unitatii cu aceeasi conditie, ca acesta sa nu fie ilegal.

Alti autori considera ca numai primele cinci cauze enumerate pot inlatura numai in mod individual, distinct, caracterul ilicit al faptei, celelalte doua fiind doar forme specifice, dar nu distincte. In toate aceste cazuri caracterul ilicit al faptei este in inlaturat, deoarece persoana incadrata dupa caz, a savarsit fapta fie in executarea unei obligatii, fie in indeplinirea legitima a unui drept, fie a fost in imposibilitatea sa-si execute obligatia de serviciu ori sa si-o indeplineasca in mod corespunzator sau a fost silita sa-si incalce o indatorire de serviciu, indeplinind o fapta ce nu trebuia comisa, datorita fortei majore ori cazului fortuit.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea materiala ca forma a raspunderii din dreptul muncii

Lucrare de licenta despre Raspunderea materiala ca forma a raspunderii din dreptul muncii
Cuprins

Capitolul I. Raspunderea materiala: trasaturi specifice, relatia cu alte forme ale raspunderii juridice................................4
Raspunderea materiala si raspunderea patrimoniala a unitatii fata de angajatii sai..............................................4

Capitolul II. Conditiile raspunderii materiale........................10
2.1. Calitatea de salariat.........................................10
2.2. Fapta ilicita.....................................13
2.3. Existenta prejudiciului.....................................27
2.4. Raportul de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu......................................32
2.5. Vinovatia (culpa) salariatului..............................37

Capitolul III. Formele raspunderii materiale.
3.1. Raspunderea personala....................................47
3.2. Raspunderea conjuncta......................................47
3.3. Raspunderea subsidiara......................................47
3.4. Raspunderea solidara......................................52
3.5. Raspunderea comuna (colectiva)................................56

Capitolul IV. Despre jurisdictia muncii. Decizia de imputare.........................................58

Bibliografie............................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea materiala ca forma a raspunderii din dreptul muncii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.