Raspunderea penala a functionarilor publici

Trimisa la data: 2010-04-12 Materia: Administratie Publica Pagini: 63 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nistor_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Raspunderea penala a functionarilor publici
Abordarea problematicii functionarilor publici nu se poate face fara o referire la mediul in care acestia isi desfasoara activitatea. Astfel, apare in prim plan ca disciplina - sau mai mult ca realitate - administratia publica fara de care un stat nu poate exista si functiona.
In teoria de specialitate notiunea de administratie a capatat trei continuturi: de activitate, de structura, de institutie. Sub toate cele trei continuturi functionarul public apare ca un pion principal in indeplinirea sarcinilor statului la toate nivelele la care-si desfasoara activitatile.

In Romania, situatia functionarilor publici este reglementata prin legea nr.188/1999, adoptata cu o oarecare intarziere (la 8 ani de la intrarea in vigoare a Constitutiei care prevede la art.73 adoptarea statutului functionarilor publici prin lege organica).Alcatuit din 104 articole, grupate in 10 capitole, Statutul cuprinde prevederi referitoare la definirea notiunii de functionar public si a functiei publice, conditii necesare pentru a detine calitatea de functionar public, recrutarea si cariera functionarilor publici, incetarea calitatii de functionar public si procedurile de urmat, drepturile si obligatiile functionarilor publici, disciplina si sanctiunile disciplinare.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Raspunderea penala a functionarilor publici

Lucrare de licenta despre Raspunderea penala a functionarilor publici
Cuprins

Cuvant inainte...........................................3

Capitolul I. Raspunderea juridica...................................5
1.1. Raspunderea juridica a functionarilor publici...................5
1.2. Functionarul public - responsabilitate si raaspundere...............................................10
1.3. Formele raspunderii juridice a functionarilor publici.....................................13

Capitolul II. Raspunderea penala................................17
2.1. Infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul............................................17
2.2. Infractiuni de coruptie.......................................42
2.3. Infractiuni contra patrimoniului.............................50
2.4. Infractiuni de fals...............................56

Bibliografie........................................................60
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea penala a functionarilor publici". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.