Raspunderea penala in dreptul muncii

Trimisa la data: 2009-02-09
Materia: Drept
Pagini: 67
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: m_lavineea
Lucrare de licenta despre Raspunderea penala in dreptul muncii
In teoria generala a dreptului s-a aratat, cu drept cuvant, ca raspunderea juridica nu poate fi conceputa decat ca un tip special de raport juridic si anume un raport juridic de constrangere, al carui continut il formeaza, pe de o parte, dreptul statului de a trage la raspundere pe acela care a incalcat o norma de drept si de a aplica sanctiunea prevazuta de norma juridica incalcata, iar pe de alta parte obligatia corelativa a persoanei vinovate de incalcarea preceptului normei de a raspunde in fata statului pentru conduita ca si de a se supune sanctiuni aplicate pe baza normei incalcate, care o prevede .

In cadrul acestui raport se stabileste existenta faptului juridic generator de raspundere, vinovatia persoanei in savarsirea acestui fapt, se stabileste sanctiunea corespunzatoare si se impune executarea acesteia in vederea restabilirii ordinii de drept incalcate.

Raspunderea penala este o forma a raspunderii juridice.
Incercarile de conceptualizare a raspunderii penale parcurg etape similare cu cele intalnite in incercarea de conceptualizare a raspunderii juridice, in general.

Daca in teoria dreptului, conceptul de raspundere juridica ar fi pe deplin cristalizat, clasificarea diferitelor forme de raspundere juridica ar fi mult simplificata. Dar, evolutia de conceptualizare ramane totusi marcata de cele 2 etape, si anume: prima, in care raspunderea juridica este asociata la idea de obligatie, ce rezulta dintr-o incalcare, ca urmare a savarsirii unei conduite ilicite, indiferent de forma pe care o imbraca aceasta conduita; cea de-a doua, in care raspunderea juridica este asociata la idea de raport juridic de constrangere, raport ce este determinat de complexul de drepturi si obligatii care se leaga intre stat, ca unic subiect activ al autorului faptei ilicite, subiect pasiv al raportului juridic respectiv.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea penala in dreptul muncii

Lucrare de licenta despre Raspunderea penala in dreptul muncii
Capitolul I - Rapunderea penala...............................3

Capitolul II - Raportul juridic de munca......................20

Capitolul III - Raspunderea penala in dreptul muncii..........27

Capitolul IV - Infractiunile reglementate de codul muncii.....35

Capitolul V - Aspecte privind infractiunile prevazute de alte actenormative........44

Bibliografie ...............67Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea penala in dreptul muncii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • In ce an ai facut tu aceasta lucrare? Se pare ca mult mai devreme de data trimiterii. Din 2006 s-a modificat Codul Penal.

    Mirabela | 2010-05-24 21:19:00
  • Daca aranjezi in pagina lucrarea, asa cum ar trebui, nu ies la numaratoare 67.

    Mirabela | 2010-05-24 21:21:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.