Raspunderea pentru produse defectuoase - dreptul consumatorului

Trimisa la data: 2009-08-21
Materia: Administratie Publica
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: sabian
Lucrare pentru Master despre Raspunderea pentru produse defectuoase - dreptul consumatorului
Statul, prin organismele sale specializate isi propune o protectie a vietii, sanatatii si securitatii consumatorilor prin realizarea unui cadru legislative adecvat si prin recunoasterea unor structuri, fie apartinand administratiei publice centrale si locale, fie societatii civile cu atributii in domeniu.

Ordonanta Guvernului nr.21/1992 privind protectia consumatorului prevede ca organismul abilitat sa realizeze propectia consumatorilor in Romania este Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor care are rol de a realiza politica Guvernului in domeniu si de a asigura cadrul legal adecvat unui inalt nivel de protectie al consumatorilor.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor reprezinta organul de specialitate al administratiei publice centrale, subordonata Guvernului, si care, desi nu este singurul organism cu atributii in domeniu, lui ii revine principala sarcina in protectia consumatorilor.

De remarcat , este faptul ca, ANPC-ul a adoptat o strategie care are ca obiect protectia consumatorilor in Romania, pentru anii 2005-2007, unde sunt enuntate principalele obiective in sensul promovarii intereselor consumatorilor pe piata. Obiectivele considerate a fi fundamentale in acest sens sunt :
1.realizarea unui inalt nivel de protectie a consumatorilor ;
2.aplicarea efectiva a legislatiei in domeniul protectiei consumatorilor ;
3.intarirea activitatilor de informare, consiliere si educarea consumatorilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea pentru produse defectuoase - dreptul consumatorului

Lucrare pentru Master despre Raspunderea pentru produse defectuoase - dreptul consumatorului
Cuprins

Capitolul I – Obligatia de securitate in conditiile reglementarii generale a protectiei consumatorului............................1
1.1.Notiuni introductive........................................1
1.2.Consacrarea in dreptul comunitar............................3
1.3.Reglementari interne.......................................10
1.4.Garantia calitatii produselor..............................20
1.Inainte de 1 ianuarie 2007...................................20
2.Dupa 1 ianuarie 2007.........................................25

Capitolul II- Raspunderea civila perntru produsele cu defecte in reglementarea legii 240/2004....................28
2.1.Necesitatea unei reglementari interne in domeniul produselor defectuoase.....................................28
2.2.Fundamentarea raspunderii pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte......................................29
2.3.Domeniul de aplicare a Legii nr.240/2004...................31
2.4.Regimul raspunderii producatorilor pentru pagubele cauzate de produsele cu defecte............................35
A.Conditiile raspunderii pentru produsele cu defecte...........35
B.Cauzele de exonerare de
raspundere.............................37
C.Cauzele cu privire la raspundere.............................40
D.Actiunile in raspundere pentru repararea pagubei.............40

Capitolul III –Particularitati ale raspunderii in directiva 85/374 CEE din 25 iulie 1985 cu privire la produsele defectuoase..........45
3.1.Izvoarele Directivei 85/374 CEE............................45 3.1.1.Conventia de la Strasbourg...............................45 3.1.2.Influenta dreptului american al raspunderii pentru produsele defectuoase asupra Directivei 85/374...........................48
2.Particularitati ale raspunderii civile delictuale in directiva 85/374 din 25 iulie 1985 cu privire la produsele defectuoase..........50 3.2.1.Regimul juridic specific.................................50 3.2.2.Notiunea de produs in Directiva 85/374CEE. Defectul produsului................53
3.2.3.Riscul de dezvoltare........................55
3.2.4.Limitari ale raspunderii in dispozitiile Directivei............57

Bibliografie......................................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea pentru produse defectuoase - dreptul consumatorului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.