Raspunderea politica a guvernului si membrilor sai in dreptul romanesc si comparat disciplina - drept administrativ

Trimisa la data: 2010-03-15
Materia: Drept
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eugenia_P
Lucrare de licenta despre Raspunderea politica a guvernului si membrilor sai in dreptul romanesc si comparat disciplina : drept administrativ
Institutia responsabilitatii ministeriale isi are originea in evolutia parlamentara britanica6. Izvorul sau este procedura cu caracter penal denumita impeachement, aparuta in secolul al XVI-lea. Procedeul, existent si in prezent in regimul britanic si american, consta in acuzarea penala a unui membru al Guvernului de catre una din Camere, urmata de judecarea lui de catre cealalta Camera. Initial, procedura se folosea doar cu privire la delictele de drept comun ale ministrilor.

In timp, procedeul este folosit pentru a emite o judecata politica asupra actiunii Guvernului.Incepand din 1742, ministrii incep sa se retraga in cazul unui vot negativ in Camera Comunelor, evitand sa apara in fata Camerei Lorzilor, constituita in Curte Suprema, instituindu-se astfel regula ca Guvernul nu poate guverna fara increderea legislativului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Raspunderea politica a guvernului si membrilor sai in dreptul romanesc si comparat disciplina - drept administrativ

Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive..........3

Capitolul II. Raspunderea politica a guvernului in sistemul romanesc actual...........17

Capitolul III.Raspunderea politica a minsitrilor in sistemul romanesc actual...........30

Capitolul IV. Raspunderea politica in alte reglementari constitutionale...........38

Capitolul V. Concluzii........44

Bibliografie.........47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Raspunderea politica a guvernului si membrilor sai in dreptul romanesc si comparat disciplina - drept administrativ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.