Rata dobanzii

Trimisa la data: 2010-10-11
Materia: Finante-Banci
Pagini: 118
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefan_N
Lucrare de licenta despre Rata dobanzii
In economia romaneasca, in perioada anilor 1960-1980 s-au practicat dobanzi simbolice in cazul creditelor acordate intreprinderilor. In perioada 1960-1967 s-a practicat o dobanda anuala de 1-2% (pentru creditele pe termen scurt), urmand apoi o majorare pana la 4-5%. Sub influenta cerintelor FMI, dobanda a fost majorata la 7-8%. Pentru cazul dobanzilor bonificate s-a mers pe ideea ca economiile populatiei nu trebuie incurajate, deci nivelul a fost foarte scazut.

Odata cu trecerea la economia de piata rolul dobanzii a fos reconsiderat si pus in legatura cu rata inflatiei.Din punct de vedere al nivelului la care se practica dobanda, se disting: taxa oficiala a scontului (TOS), taxa privata a scontului (TPS), dobanda practicata intre intreprinzatori, dobanda practicata pentru titluri guvernamentale si alte efecte de comert emise de societati comerciale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rata dobanzii

Cuprins

Capitolul I Rata dobanzii in cadrul economiei de piata..........3

Capitolul II Rolul ratei dobanzii in cadrul politicii monetare.......29

Capitolul III Modalitati prin care Banca Nationala a Romaniei a influentat rata dobanzii in economie in perioada 1998-2002.......56

Capitolul IV Evolutia ratei de dobanda pe piata monetara din Romania in perioada 1998-2002........84

Concluzii..........117

Bibliografie.........118Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rata dobanzii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.