Rata dobanzii si rolul ei in cadrul sistemului bancar romanesc

Trimisa la data: 2010-03-18
Materia: Economie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_Po
Lucrare de licenta despre Rata dobanzii si rolul ei in cadrul sistemului bancar romanesc
Banca Centrala este responsabila pentru executarea operatiilor de casa ale Trezoreriei si evidenta contabila a acestora.Conturile Trezoriei sunt intotdeauna administrate de Banca Centrala.In majoritatea tarilor contul curent al trezoreriei are sold creditor (in Italia soldul este in general debitor si acoperit prin credite ale bancii centrale) .Pentru acest sold creditor in unele tari se bonifica dobanda(U.K., Franta , Italia , Elvetia).

Cel mai adesea ca si pentru celelalte depozite la banca centrala nu ce bonifica dobanda (SUA , Belgia , Germania , Olanda).In unele din aceste tari acest fapt este compensat de faptul ca disponibilitatile Trezoreriei in contul curent care depasesc un anumit plafon de casa sunt reinvestite in cadrul sistemului bancar.In Romania (BNR nu va plati dobanzi pentru disponibilitati ((Legea 34/1991 art 29).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rata dobanzii si rolul ei in cadrul sistemului bancar romanesc

Cuprins

Capitolul I.Sistemul bancar romanesc............3
1.1.Functiile bancilor in perioada de tranzitie..............3
1.2.Banca Centrala si functiile ei..............4
1.3.Rolul bancilor comerciale in sistemul bancar..........10
1.4.Restructurarea sistemului bancar romanesc.........17
1.5.Evolutia si obiectivele sistemului bancar romanesc dupa 1989........24

Capitolul II.Rata dobanzii si rolul ei pe piata creditelor ..........26
2.1.Elementele definitorii ale dobanzii..........26
2.2.Teorii asupra ratei dobanzii..........32
2.3.Creditelor...............36

Capitolul III Riscul bancar..............50
3.1. Prezentarea genearala a riscurilor bancare.........50
3.2. Gestionarea riscurilor bancare......54
3.3. Evaluarea riscului in activitatea de creditare........68
3.4. Metode de analiza a riscului bancar..........71

Concluzii...........83Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rata dobanzii si rolul ei in cadrul sistemului bancar romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.