Rata si calculul dobanzii

Trimisa la data: 2010-11-20
Materia: Finante-Banci
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefan_Pa
Lucrare de licenta despre Rata si calculul dobanzii
Dupa marxisti, al caror obiectiv la intemeietori au fost "exproprierea expropriatorilor" si lichidarea capitalismului, dobanda apare ca forma de redistribuire a plusvalorii, forma particulara de participare a bancherilor la insusirea fara plata a plusvalorii. Aceasta doctrina sustine ideea de ilegitimitate a dobanzii si caracterul ei de abuz. Cu toate acestea, doctrina marxista a pus in evidenta laturi esentiale privind mecanismul dobanzii. Ea analizeaza limitele extreme intre care se poate situa, de principiu, nivelul dobanzii. Limita superioara a dobanzii este reprezentata de rata mijlocie a profitului. O dobanda care ar absorbi intregul profit ar elimina motivatia contractarii creditului.

In ceea ce priveste nivelul minim al ratei dobanzii, el poate cobori, in functie de imprejurari, foarte mult, fara insa a compromite acoperirea cheltuielilor rationale pe care administrarea creditului le presupune inevitabil, plus un oarecare profit, ca factor stimulativ. Marxistii au explicat, de asemenea, tendinta de lunga durata de scadere a ratei dobanzii prin reducerea ratei medii a profitului in conditiile absentei inflatiei. Ei au relevat concludent teza cu privire la rolul raportului concret dintre cererea si oferta de credit pentru situarea la un nivel dat a ratei dobanzii intre cele doua limite extreme, care totusi sunt prea indepartate pentru a servi la stabilirea nivelului concret al dobanzii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rata si calculul dobanzii

Lucrare de licenta despre Rata si calculul dobanzii
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind dobanda............... 3
1 Definitii cu privire la dobanda..................................3
2 Nivelul dobanzii si factorii determinanti ai acestuia...............6
3 Structura ratelor de dobanda...............................8
4 Curbele de randament......................................14
5 Dobanda nominala, dobanda reala si inflatia.......................16
6 Calculul dobanzilor bancare.......................19
7 Rata dobanzii si rolul sau in cadrul teoriilor monetare.............26

Capitolul II. Dobanda bancara si implicatiile sale...................31
1 Formele dobanzii bancare si fundamentarea acestora..............31
2 Calculul dobanzii bancare............................35
3 Evolutii si implicatii ale ratei dobanzii bancare in Romania.......42

Capitolul III. Rata dobanzii si politica monetara................49
1 Rata dobanzii ? Obiectiv specific al politicii monetare.............52
2 Rata dobanzii ? Instrument de politica monetara...................55
3 Rata dobanzii ? Canal de transmisie a politicii monetare............58
4 Dobanda de referinta si rolul sau in cadrul economiei..............59
5 Consideratii privind evolutia dobanzii la creditele de refinantareacordate de BNR........................66

Bibliografie..................................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rata si calculul dobanzii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.