Realismul rural prezentat de Marin Preda

Trimisa la data: 2009-06-10
Materia: Limba Romana
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_G
Lucrare de licenta despre Realismul rural prezentat de Marin Preda
Marin Preda nu s-a limitat la reliefarea unei imagini in care se impuneau numai faptele intunecate. Cu ajutorul lui Turlea, al doilea secretar al raionului de partid, structura de baza din satul Udupu deconspira comploturile chiaburesti.

Un rol relevant are, in acest proces, Ilie Barbu, reprezentant veritabil al taranimii lucratoare, care dezvaluie relatia lui Ghioceoaia cu chiaburii. Lupta comunistilor, a lui Anghel, Turlea si Ilie Barbu distruge manevrele acestor chiaburi si construiesc fundamentul sanatos al viitoarei gospodarii. Acesta actiune se desfasoara pe mai multe planuri.

Marin Preda a patruns in esentialul realitatii cu indrazneala, conturand conflicte palpitante si caractere diferite si originale. El a conservat forta conflictului dintre diferitele categorii de personaje, adaugand mereu noi elemente care reliefeaza dramatismul intamplarilor.

Astfel, atunci cand conflictul parea sa se linisteasca, autorul nuvelei contureaza cu multa pricepere stradania lui Badarcea si a lui Voicu Ghioceoaia de a distruge gospodaria.Tensiunea acestui episod se desfasoara din autenticitatea lui, el constituindu-se pe adevarul si confruntarea vietii : "Indata ce Turlea plecase, Voicu Ghioceoaia il cautase pe Prunoiu sa intrebe de rostul acestei plecari. Il gasise la M.A.T. Presedintele Sfatului statea rezemat de tejghea si dadea pe gat pahar dupa pahar, arata posomorat si cand il vazuse pe Ghioceoaia incepuse sa strige la el si sa-l ameninte.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Realismul rural prezentat de Marin Preda

Lucrare de licenta despre Realismul rural prezentat de Marin Preda
Cuprins

1. Introducere/Argumentare.....................3

2. Realismul romanesc postbelic...............3

3. Un fiu de taran intre realitatea rurala si cea literara : Marin Preda
Un taran roman intre....................4

4. Dimensiunile realitatii rurale si umane in viziunea lui Marin Preda..................6

5. Taina fabricatiei literaturii realiste..........................30

6. Concluzii...........................35


7. Bibliografie (primara, critica)...................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Realismul rural prezentat de Marin Preda". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.