Realizarea dreptului si raspunderea civila

Trimisa la data: 2009-03-31 Materia: Drept Pagini: 45 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nicoleta_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Realizarea dreptului si raspunderea civila
Textul de lege descrie, de regula, exact sfera cazurilor la care se refera norma juridica ce urmeaza a fi aplicata si conditiile in care nerespectarea acesteia constituie o violare a dreptului cu consecinta sanctiunii juridice si a invalidarii actului de aplicare. Intre cele doua atitudini extreme, cea care consta in respectarea regulei de drept si cea care atesta o violare a acestei reguli exista numeroase comportamente. In acest sens se distinge: abuzul de drept, deturnarea de putere si frauda la lege.1.

Notiunea de abuz de drept data destul de recenta este o reactie la opinia general admisa de doctrina in secolul al XIX- lea ca drepturile sunt absolute si cel care actioneaza in limite externe ale drepturilor sale nu poate fi facut raspunzator pentru prejudiciul care l-a putut cauza astfel altuia. Aceasta doctrina este exprimata prin maxima,, Neminem laedit qui suo jure utitur. Ori, teoria abzului de drept considera ca titularul unui drept nu mai are dreptul la respectarea acelui drept si devine responsabil cand abuzeaza de dreptul sau ori actioneaza cu intentia de a vatama pe altul; daca titularul abuzeaza de dreptul sau si creeaza altuia un prejudiciu, el va fi obligat la repararea acestui prejudiciu.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Realizarea dreptului si raspunderea civila

Lucrare de licenta despre Realizarea dreptului si raspunderea civila
Cuprins

Capitolul I. Realizarea dreptului si raspunderea juridica........................3

Capitolul II. Realizarea dreptului.........................3
1.Insertia dreptului in viata sociala...........................3
2.Notiunea realizarii dreptului....................................5
3.Cunoasterea si difuzarea dreptului...........................6
4.Acceptarea regulilor juridice de catre subiectele de drept.............8
5.Formele de realizarea a dreptului.............................12
6.Realizarea dreptului prin aplicarea normelor juridice de catre organele statului................................15
7.Formele procesului de aplicare a dreptului....................20

Capitolul III. Raspunderea juridica...............................26
1.Notiunea si importanta raspunderii juridice...................27
2.Fundamentele raspunderii juridice.........................39

Bibliografie...........................................44
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Realizarea dreptului si raspunderea civila". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.