Recuperarea hemiplegiei spastice infantile cu ajutorul tratamentului kinetic

Trimisa la data: 2009-06-23
Materia: Medicina
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_P
Lucrare de licenta despre Recuperarea hemiplegiei spastice infantile cu ajutorul tratamentului kinetic
Leziunea cerebrala determinanta a paraliziei spastice este adeseori rezultatul unui traumatism obstetrical, ori al unui sindrom neurovascular produs in timpul sau dupa angajarea capului in colul uterin , deci intrapartum. Dat fiind faptul ca anoxia si efectele apar dupa expulzie, alti autori considera aceste leziuni postnatale. Tot mai mult insa este demonstrata ideea ca leziunea cerebrala nu este un efect preponderent al traumatismului obstetrical, ci un fapt anatomo-patologic pe fondul unor fenomene patologice preexistente.Cauze postnatale (postpartum) - reprezinta 15% din cazurile de P.S. , fie imediat dupa nastere fie mai tardiv la sugar si copil , inainte ca S.N. sa atinga maturitatea.

Cele mai importante sunt: icterele cu hiperbilirubinemie libera (encefalopatie bilirubinemica), encefalitele acute primitive si secundare, meningitele, abcesele cerebrale, trombozele si tromboflebitele cerebrale, traumatismele craniocerebrale, edemul cerebral acut. Mai rar intervin intoxicatiile, stopul cardiac din cursul anesteziei, tumorile cerebrale. Frecvent se remarca asocierea posibila a mai multor cauze, uneori exista istoric familial de boli neurologice , dar si o boala infectioasa in primele luni de sarcina,o nastere anormala si ulterior boli postnatale severe.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Recuperarea hemiplegiei spastice infantile cu ajutorul tratamentului kinetic

Lucrare de licenta despre Recuperarea hemiplegiei spastice infantile cu ajutorul tratamentului kinetic
Cuprins

Capitolul I. Importanta problemei................................3
i.1 Generalitati..............................3
i.2 Ipoteza, sarcinile si scopul lucrarii..........................5

Capitolul II. Fundamentarea teoretica................................6
ii.1 Prezentarea generala a bolii................................6
ii.2 Hemiplegia din infirmitatea motorie cerebrala....................10
ii.3 Metode de evaluare a hemiplegiei................................22
ii.4 Metode de tratament al hemiplegiei...........................35

Capitolul III. Contributiile kinetoterapiei in cadrul tratamentului complex......................................................52
iii.1 Material si metode...........................52
iii.2 Programe de recuperare prin kinetoterapie a hemiplegiei din i.m.c...............................................55

Capitolul IV. Rezultatele cercetarii si discutarea lor..................................................60

Capitolul V. Concluzii si propuneri..............................71

Bibliografie...........................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Recuperarea hemiplegiei spastice infantile cu ajutorul tratamentului kinetic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.