Recuperarea prin kinetoterapie a soldului protezat

Trimisa la data: 2010-06-17
Materia: Medicina
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: denisa_88
Lucrare de licenta despre Recuperarea prin kinetoterapie a soldului protezat
Fracturile colului femural ( cervicala pura, cervicotrohanteriana, peritrohanteriana) se intalnesc la orice varsta, dar in timp ce la tineri si adulţi sunt rare, aparand de obicei prin traumatisme puternice ( accident rutier, schi, etc…), prin comparaţie, la persoanele de varsta a-III-a, sunt deosebit de frecvente.

Prelevanţa crescuta la varsta a-III-a nu se datoreaza numai traumatismelor propriu-zise (accidente, caderi), chiar daca acestea sunt mult favorizate de patologia caracteristica varstei (cardio-vasculara, neurologica, tulburari de echilibru, tulburari de vedere, etc…) ci si fracturilor spontane, pe os patologic (osteoporoza), in care traumatismul este minor sau lipseste cu desavarsire.

Daca la tineri si adulti este pus in joc numai prognosticul funcţional, in cazul pacienţilor de varsta a-III-a , aceste entitaţi patologice angajeaza in mare masura si prognosticul vital.

Nu trebuie sa se inţeleaga de aici ca viata pacientului de varsta a-III-a este pusa in pericol de fractura propriu-zisa ci de perioada lunga de imobilizare necesara. Tin sa subliniez faptul ca, la varsta a-III-a, patologia de imobilizare (afectiuni pulmonare, urinare, escare, etc…) , se poate institui chiar si in cateva ore.

Acesta este motivul pentru care se considera ca : „Fractura de col femural a varstnicului este, de cele mai multe ori, un inceput al sfarsitului „ (Constantin Bogdan, 1988).
Secolul XX, aduce pe prim plan preocuparea specialistilor de a reduce cat mai mult posibil, in aceste cazuri, perioada de imobilizare. In 1942, Austin Moore, realizeaza si aplica prima proteza cervicocefalica femurala, tehnica care si astazi ii poarta numele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Recuperarea prin kinetoterapie a soldului protezat

Lucrare de licenta despre Recuperarea prin kinetoterapie a soldului protezat
Cuprins

1.INTRODUCERE
1.1Generalitaţi..............................6

2.Fundamentarea teoretica
2.1.Anatomia articulaţiei coxo-femurale.......................9
2.2.Biomecanica articulaţiei coxo-femurale....................21
2.3.Protezarea soldului......................25
2.4.Tratamentul complex al soldului protezat..................27
2.4.1.Tratament medicamentos.................27
2.4.2.Tratament ortopedico-chirurgical........................27
2.4.3.Tratament kinetic......................28
2.5.Reeducarea mersului......................30
2.6.Igiena ortopedica a soldului.............33

3.Contribuitii personale la recuperarea prin kinetoterapie a soldului protezat
3.1.Organizarea cercetarii..................35
3.2.Ipoteza de cercetare....................37
3.3.Scopul lucrarii.........................37
3.3.Locul si perioada cercetarii............37
3.4.Subiecţii...............................37
3.5.Programe de recuperare..................49
3.5.1.Program de recuperare preoperator.....49
3.5.2. Programe de recuperare postoperator..........................50

4.Rezultatele cercetarii si discutarea lor
4.1.Tabele..................................54
4.2.Grafice.................................58

5.Concluzii si propuneri....................49

6.Biblografie...............................52

7.Anexe.....................................53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Recuperarea prin kinetoterapie a soldului protezat ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.