Reforma administratiei publice locale in vederea integrarii europene

Trimisa la data: 2009-09-25
Materia: Administratie Publica
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_I
Lucrare de licenta despre Reforma administratiei publice locale in vederea integrarii europene
Clasa politica formata dupa aceasta perioada influenteaza activitatea decizionala a conducatorilor acestor institutii canalizand-o spre anumite directii de actiune; in acelasi timp ea exercita presiuni acestor conducatori pentru a decide in favoarea unei anumite politici in detrimentul alteia. Trebuie sa recunoastm ca sunt multi conducatori de institutii publice care nu cunosc ca deciziile pe care le iau zilnic trebuie fundamentate stiintific, trebuie sa aiba caracter realist, sa intervina in timp util, sa fie integrate in ansamblul deciziilor adoptate anterior sau ca trebuie sa fie oportune.

Din aceasta perspectiva, indiferent de de stadiul in care ne aflam, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, ne asteptam ca in fruntea institutiilor publice sa fie instalati oameni care, prin deciziile pe care le iau, pot sa puna accentul pe valori de eficienta, eficacitate si economie. Si acest lucru se poate realiza numai atunci cand acestia vor fi capabili sa adopte si sa foloseasca in procesul de conducere cunostiintele din mai multe domenii de activitate .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reforma administratiei publice locale in vederea integrarii europene

Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive................................8
I.1 Conceptul de administratie publica..............................8
I.2 Descentralizarea administrativa...............................14
I.3 Particularitati ale managementului in institutii publice romanesti.........................................16
I.4 Reforma in administratia publica locala in contextul integrearii in Uniunea Europeana...........................................17

Capitolul II. Rolul si caracteristicile adiministratiei publice.............................................28
II.1 Rolul administratiei publice................................28
II.2 Caracateristici generale ale administratiei publice.................................28

Capitolul III. Reforma adiministratieipublice locale in conttextul integrarii in Uniunea Europeana..................................34

Capitolul IV. Regulament de organizare si functionare al aparatului propriu de specialitate al Consiliului local al Municipiului Targu-Jiu...............................................50
IV.1 Dispozitii generale.......................................50
IV.2 Primarul, viceprimarii, secreatarul...............................51
IV.3 Functiile aparatului porpriu al consiliului local.....................................57
IV.4 Strucutra organizatorica...................................59
IV.5 Competente..............................................63
IV.6 Reguli de functionare......................................63
IV.7 Sfera relationala.......................................64
IV.8 Consiliul director...............................64

Capitolul V. Concluzii.....................................68

Bibliografie.................................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reforma administratiei publice locale in vederea integrarii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.