Regimul fiscal al dividendelor

Trimisa la data: 2009-03-23 Materia: Finante-Banci Pagini: 45 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Madalina_N
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Regimul fiscal al dividendelor
Cheltuielile cu dobanzile sunt integral deductibile in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei. Gradul de indatorare a capitalului se determina ca raport intre capitalul imprumutat cu termen de rambursare peste un an si capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la inceputul anului si sfarsitul perioadei pentru care se determina impozitul pe profit. Prin capital imprumutat se intelege totalul creditelor si imprumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale.

In conditiile in care gradul de indatorare a capitalului este peste trei, cheltuielile cu dobanzile si cu pierderea neta din diferentele de curs valutar sunt nedeductibile. Acestea se reporteaza in perioada urmatoare, in conditiile alin.1 pana la deductibilitatea integrala a acestora. In cazul in care cheltuielile din diferentele de curs valutar ale contribuabilului depasesc veniturile din diferentele de curs valutar, diferenta va fi tratata ca o cheltuiala cu dobanda,. Cheltuielile din diferentele de curs valutar care se limiteaza sunt cele aferente imprumuturilor luate in calcul la determinarea gradului de indatorare a capitalului.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Regimul fiscal al dividendelor

Lucrare de licenta despre Regimul fiscal al dividendelor
Cuprins

Capitolul I. Notiuni generale.............................4
Contribuabili................................4
Sfera de cuprindere a impozitului............................4
Scutiri...........................5
Anul fiscal........................7
Cotele de impozitare.................................7
Impozit minim pentru baruri de noapte, cluburi de noapte, discoteci, cazinouri si pariuri sportive..........................8

Capitolul II. Calculul profitului impozabil....................9
Reguli generale..........................9
Venituri neimpozabile...............................10
Regimul fiscal al dividendelor primite din statele membre ale Uniunii Europene..............................10
Cheltuieli.................................16
Provizioane si reserve................................23
Cheltuieli cu dobanzile si diferente de curs valutar.................26
Contracte de leasing.............................35
Pierderi fiscale.............................36
Reorganizari, lichidari si alte transferuri de active si titluri de participare..............................37

Capitolul III. Plata impozitului si depunerea declaratiilor fiscale..............39

Capitolul IV. Retinerea impozitului pe dividende.............43

Bibliografie...................................44
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul fiscal al dividendelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.