Regimul juridic al antantelor in dreptul comunitar si roman

Trimisa la data: 2010-04-29
Materia: Drept
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_Gh
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al antantelor in dreptul comunitar si roman
Practicile concertate sunt acele practici prin care se denatureaza concurenta, si care nu isi au izvorul in acorduri sau decizii. In acest sens, dreptul american antitrust cunoaste notiunea de concerted action iar dreptul european al concurentei pe cea de practici concertate. Aceasta notiune a fost data dupa ce doua mari afaceri au permis autoritatilor comunitare sa precizeze continutul notiunii de practica concertata.

In afacerea Materiilor colorante, Curtea a Justitie a indicat ca notiunea de practica concertata permite cuprinderea formelor de coordonare intre intreprinderi care, fara sa fi ajuns la realizarea unei conventii propriu-zise, substituie riscurilor concurentei o cooperare practica intre ele, cooperarea care conduce la falsificarea conditiilor normale a pietei. Cea de a doua afacere denumita a Antantei europene a zaharului aduce precizari esentiale, si anume: "orice operator economic trebuie sa-si determine intr-o maniera autonoma politica pe care intelege sa o urmeze piata comuna".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al antantelor in dreptul comunitar si roman

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al antantelor in dreptul comunitar si roman
Cuprins

Capitolul I. Intelegerile sau antantele in dreptul comunitar...........3
Sectiunea 1. Notiunea de "antanta" in dreptul comunitar.............3
Sectiunea 2. Conditiile de aplicare a art.85 prg.1 devenit 81 prg.1.......................................6
Sectiunea 3. Validarea si nulitatea antantelor restrictive de concurenta.........................................16

Capitolul II. Distributia selectiva in dreptul concurentei............21
Sectiunea 1. Restrictii verticale de concurenta...................21
Sectiunea 2. Aprecierea retelelor de distributie selectiva din perspectiva art.81 prg.1..................................22
Sectiunea 3. Clauze restrictive de concurenta in retelele de distributie selectiva...........................................23
Sectiunea 4. Jurisprudenta in materia restrictiilor concurentei si a exceptiilor pe categorii...............................24

Capitolul III. Intelegerile sau antantele in dreptul romanescu.........39
Sectiunea 1. Reglementare legala......................................39
Sectiunea 2. Exceptarea antantelor................................64
Sectiunea 4. Procedura notificarii.............................68

Bibliografie......................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al antantelor in dreptul comunitar si roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.