Regimul juridic al contractului de credit bancar

Trimisa la data: 2009-08-24
Materia: Finante-Banci
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_P
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al contractului de credit bancar
Societatile comerciale ce desfasoara activitati in alte localitati decat cele in care au sediul principal, chiar daca nu dispune de subunitati fara personalitate juridica, pot deschide subconturi colectoare de incasari la unitatile bancare din localitatile unde societatea efectueaza incasari. Sumele colectate in aceste subconturi de incasari urmeaza a fi virate la termenele convenite, pe baza de ordin de plata sau nota contabila, in conturile principale deschise la unitatile bancare din localitatea unde functioneaza unitatea de baza.

Unitatea bancara unde agentul economic are deschis contul principal comunica unitatii bancare teritoruale din localitatea unde clientul efectueaza incasari, acordul pentru deschiderea subconturilor de incasari derea subconturilor de incasari onturilor colectoare, conditiile de functionare, precum si simboloul contului principal unde urmeaza sa vireze sumele incasate.Potrivit art.21 din Legea nr.26/1990 privind registrul comertului, comerciantii au obligatia de a inregistra la registrul comertului orice modificare privitoare la faptele si mentiunile inregistrate, in termen de 15 zile de la data producerii lor. O copie a cererii de inscriere de mentiuni se va prezenta si unitatii bancare teritoriale in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la data eliberarii ei de catre registrul comertului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al contractului de credit bancar

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al contractului de credit bancar
Cuprins

Capitolul I. Considerente preliminarii.....................3
I.1 Notiunea creditului........................................3
I.2 Situatia creditului si tranzitia la economia de piata in Romania...............................13

Capitolul II. Forma contractului de credit bancar....................20
II.1 Incheierea contractului de credit bancar........................20
II.2 Forma contractului de credit bancar.........................23
II.3 Proba contractului de credit bancar......................25
II.4 Incetarea contractului de credit bancar....................29

Capitolul III. Obligatiile partilor in contractul de credit bancar.....................................................31
III.1 Obligatiile imprumutatului........................31
III.2 Obligatiile bancii...................................31

Capitolul IV. Categorii de credite bancare............................32
IV.1 Contractul de credit bancar acordat persoanelor fizice...........32
IV.2 Contractul de credit bancar acordat persoanelor juridice...........................................45
IV.3 Categorii de credite...........................53

Capitolul V. Garantarea creditelor bancare............................63
V.1 Garantiile creditelor..........................................63
V.2 Lichidarea garntiilor.....................................79
V.3 Executarea silita.............................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al contractului de credit bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.