Regimul juridic al fluviilor internationale

Trimisa la data: 2009-09-13
Materia: Drept
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_C
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al fluviilor internationale
Un raport al ONU sustine ca aproximativ 3 000 dintre bazinele raurilor inter-regionale si trans-nationale din lume sunt scene ale unor conflicte. De multe ori, problema insuficientei apei este complicata si de alti factori, cum ar fi instabilitatea politica, etnica sau religioasa. La acest moment, se pot identifica potentiale puncte fierbinti, in special in Orientul Mijlociu, unde problemele de insuficienta a apei sunt agravate de conflicte curente, razboaie, clima si instabilitate politica.Patru tari impart bazinul raurilor Tigru si Eufrat. Turcia are pozitia dominanta, avand controlul asupra izvoarelor bazinului; ea isi poate impune pozitia de stat din amonte fata de Irak si Siria.
Ambele state sunt deci tinute ostatece la bunul plac al politicii Turciei, iar ca rezultat al pozitiei lor militare relativ slabe, sunt la mila Turciei in domeniul actelor acesteia, unilaterale, de folosire a apelor. Diverse proiecte de irigatii, dezvoltate in Turcia in trecut, au redus calitatea apei in aval. Astazi, o amenintare si mai mare planeaza asupra statelor din aval.Turcia a inceput lucrul la o schema de management al apelor pe scara larga, Programul de Sud Est al Anatoliei(GAP), cu costuri de 32 miliarde dolari. Proiectul consta din 495 de proiecte separate, care includ 22 de baraje pe Tigru si Eufrat 19 centrale electrice si mai mult de 1000 km. de canale de irigare. Numit succes de catre presedintele turc, Suleiman Demirel, GAP "ofera un exemplu plin de succes.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al fluviilor internationale

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al fluviilor internationale
Cuprins

Regimul juridic al fluviilor interntionale - particularizare privind dunarea.....................3

Consideratii generale..................................3

Capitolul I. Fluviile internationale................5

Capitolul II. Folosirea fluviilor internationale in alte scopuri decat navigatia.............................11

Capitolul III. Conferinte internationale si primele reglementari cu privire la regimul juridic al dunarii..........................24

Capitolul IV. Stabilirea regimului juridic al dunarii de catre statele riverane..............................51

Capitolul V. Regimul juridic al dunarii pe teritoriul Romaniei.....61

Concluzii...........................82

Bibliografie................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al fluviilor internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.