Regimul juridic al marilor teritoriale

Trimisa la data: 2009-04-21
Materia: Drept
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Niculae_Co
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al marilor teritoriale
Complexitatea si amploarea deosebita a problemelor privind stabilirea si delimitarea regimurilor juridice maritime, pozitiile divergente ale statelor, n-au permis pregatirea unui proiect de articole ca baza a negocierilor in cadrul conferintei. In aceste conditii lucrarile Conferintei au avut ca punct de plecare mai multe documente, unele devenind documente de lucru, care cuprindeau solutiile regionale, economice si strategice ale asezarii geografice (de pilda, cu sau fara litoral), nivelul de dezvoltare si altele.Astfel, tarile latino-americane si-au expus pozitiile lor in perioada anilor 1970-1972 in documente cum sunt :

Declaratia de la Montevideo din 08.05.1970, Declaratia de la Lima din 08.08.1970 si Declaratia de la Santo Domingo din 09.06.1972, a tarilor din bazinul Marii Caraibilor privind marea teritoriala, zona de "mare matrimoniala" si platou continental.Tarile africane s-au pronuntat asupra ansamblului problematicii juridice maritime indeosebi in declaratia Organizatiei Unitatii Africane asupra bazelor dreptului marii, devenita document oficial al Conferintei.Printre documentele de lucru ale conferintei au mai figurat14: un proiect de articole propus de 9 state (1974), propunerea a 8 state privind rezolvarea pasnica a diferendelor aparute in aplicarea viitoarei Conventii asupra dreptului marii (1974)15, raportul secretarului general al OBZ, asupra teritoriilor submarine pregatite de Conferinta ONU pentru comert si dezvoltare (UNCTAD).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al marilor teritoriale

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al marilor teritoriale
Cuprins

Capitolul I. Ddreptul marii - Preocupari ale comunitatii internationale cu privire la mare...............................................3
1.1. Importanta economica si strategica a marilor si oceanelor........................................3
1.2. Aparitia si dezvoltarea principiilor si conceptelor...............4
1.3. Conventiile de la Geneva din 1958 si 1961 cu privire la dreptul marii............................................8
1.4. Conventia de la Montego Bay din 1982 cu privire la dreptul marii..................................13

Capitolul II. Regimul juridic al mari teritoriale.....................15
2.1. Limitele marii teritoriale....................................15
2.2. Drepturile statelor in marea teritoriala.......................17
2.3. Obligatiile statelor in marea teritoriala.......................24
2.4. Dreptul la suita...........................................25

Capitolul III. Regimul juridic al marii teritoriale romane............27
3.1. Notiunea si caracteristicile marii teritoriale romane...............................27
3.2. Limitele laterale ale marii teritoriale romane...................29
3.2.1. Frontiera maritima a Romaniei cu Ucraina....................30
3.2.2. Frontiera maritima a Romaniei cu Bulgaria..................31
3.3. Regimul juridic al marii teritoriale romane..................33

Bibliografie...............................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al marilor teritoriale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.