Regimul juridic al nulitatii

Trimisa la data: 2009-07-25
Materia: Drept
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_T
Lucrare de licenta despre Regimul jurDaca invocarea nulitatilor procesuale se face pe cale de exceptie si prin mijlocirea cailor de atac, invocarea nulitatilor civile se face pe calea actiunii in anulare sau pe cale de exceptie la executarea actului nul. In dreptul procesual civil regula "quod nullum est, nullum producit effectum" opereaza ori de cate ori nu este posibila o regularizare a actului, pe cand in dreptul material anumite principii, in concurs cu aceasta regula, o inlatura: principiul conversiunii actului juridic, principiul validitatii aparentei in drept, principiul raspunderii civile delictuale.

Nulitatile procedurale exprese prezuma vatamarea pana la proba contrara iar partea care le invoca este dispensata de sarcina probei, ceea ce nu este cazul nulitatilor exprese din dreptul substantial. De asemenea, nulitatile amiabile nu sunt de conceput in dreptul procesual civil, in timp ce in dreptul material ele au fost recunoscute, desi sunt mai rar intalnite; nulitatilor procedurale le sunt comune (potrivit art. 105 Cod procedura civila) doua cazuri de nulitate, pe cand nulitatile de drept civil au mai multe cauze; in dreptul material nulitatile opereaza pentru vicii de consimtamant, in timp ce in dreptul procesual acestea sunt incidente numai in cazuri cu totul particulare.
idic al nulitatii

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al nulitatii

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al nulitatii
Cuprins

Capitolul I. Aspecte generale ale nulitatii.............................3

Capitolul II. Aspecte particulare ale nulitatii....................6

Capitolul III. Nulitatile actului juridic civil....................14

Capitolul IV. Cauzele de nulitate a actului juridic civil............21

Capitolul V. Regimul juridic al nulitatii..................31

Capitolul VI. Efectele nulitatii.....................38

Bibliografie...................................55Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al nulitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.