Regimul juridic al spatiului aerian

Trimisa la data: 2009-04-19
Materia: Drept
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Relu_M
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al spatiului aerian
Teritoriul aerian, sau spatiul aerian cum mai este denumit, reprezinta coloana de aer care se afla deasupra teritoriului terestru si acvatic, delimitata orizontal de frontierele terestre, fluviale si maritime, iar vertical se intinde pana la limita inferioara a spatiului extraatmosferic, considerata ca ar putea fi situata la aproximativ 100-110 km deasupra nivelului marii .Limitele spatiului sau teritorial sunt determinate deci prin frontierele aeriene care sunt formate de liniile perpendiculare ridicate de pe frontierele terestre, fluviale si maritime pana la limita inferioara a spatiului cosmic.

Unii specialisti de drept international, ca de exemplu Oppenheim-Lauterpacht, asimileaza cu teritoriul statelor navele maritime, aeriene, rachetele cosmice, satelitii artificiali ai Pamantului, Lunii si Soarelui, cand se afla in marea libera, precum si terenul pe care este situat sediul reprezentantei diplomatice intr-un stat strain.
Recursul la o asemenea fictiune nu este nici justificat, nici necesar, intrucat statutul navelor, aeronavelor si al satelitilor artificiali, precum si statutul sediului unei reprezentante diplomatice sunt stabilite prin norme de drept international, decurgand din respectul datorat statului strain si organelor sale (in cazul navelor si aeronavelor militare, al reprezentantelor diplomatice) sau prin regimul ce guverneaza activitatile umane in anumite medii (in cazul navelor si aeronavelor comerciale in largul marilor sau al satelitilor artificiali

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al spatiului aerian

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al spatiului aerian
Cuprins

Capitolul I. Spatiul aerian element al teritoriului de stat..............3

Capitolul II. Reglementari internationale cu privire la spatiul aerian.................26

Capitolul III. Cooperarea statelor in spatiul aerian...................35

Capitolul IV. Regimul juridic al spatiului aerian roman..........46

Bibliografie............................51Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al spatiului aerian". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.