Regimul juridic al starii de razboi

Trimisa la data: 2010-04-12
Materia: Drept
Pagini: 173
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_S
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al starii de razboi
Regimul starii de razboi si a starii de mobilizare, fiind stari de incontestabil pericol public, este necesar sa fie legiferat prin lege organica, ca si regimul starilor exceptionale, de asediu si de urgenta .
Regimul starii de mobilizare, avind in vedere noul statut al Romaniei, rezultat in urma integrarii in structurile Uniunii Europene, reprezinta nu numai situatia in care se afla statul roman din momentul declararii acesteia pana la declararea demobilizarii si totalitatea masurilor care se iau si a activitatilor ce se desfasoara in domeniile politic, economic, social, administrativ, diplomatic, juridic si militar, planificate din timp de pace si desfasurate,

potrivit legii, pentru trecerea tarii de la starea de pace la starea de razboi si pe timpul razboiului, ci si masurile cu caracter exceptional ce trebuie luate, in cazul participarii la actiuni militare in cadrul sistemelor de alianta militara din care Romania face parte sau la gestionarea unor situatii de criza.Putem concluziona ca, in drept, starea de razboi reprezinta un regim juridic de exceptie, care se aplica pe intregul teritoriu al unui stat in caz de agresiune armata impotriva statului respectiv dar, actualmente, avand in vedere calitatea de membru al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si al Uniunii Europene, in caz de agresiune si asupra teritoriului altor state membre aliantelor si coalitiilor din care Romania face parte.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al starii de razboi

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al starii de razboi
Cuprins

Capitolul I. Originea si tipologia razboiului.Clarificari conceptuale............................5

Capitolul II. Etape prealabile starii de razboi..........................................34

Capitolul III. Regimul juridic al starii de razboi in dreptul public.......................................52

Capitolul IV. Reglementarea starii de razboi in dreptul comparat....................................106

Capitolul V. Mentinerea pacii. Studiu de caz...................129

Concluzii si propuneri...................................147

Bibliografie selectiva...........................................163

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al starii de razboi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.