Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia

Trimisa la data: 2010-04-16 Materia: Drept Pagini: 142 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Adela_En
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia
In conformitate cu principiul "pacta sunt servanta", tratatele in vigoare, adica cele care nu sunt afectate de o clauza de nulitate ori nu si-au incetat aplicarea, trebuie aplicate de parti cu buna credinta. Incalcarea unui tratat da nastere la raspunderea internationala a statului care a comis o astfel de incalcare.

Pentru prevenirea incalcarii tratatelor, inca din cele mai vechi timpuri in textul acestora au fost prevazute clauze referitoare la modalitatile de garantare a executarii lor. Astfel, in trecut, au fost folosite o serie de garantii cum sunt: juramantul religios, luarea de ostateci, ipoteca, ocuparea militara pasnica, individuala sau colectiva, gajul financiar asupra unor venituri. Astazi acestea nu mai prezinta decat un interes istoric. In conditiile contemporane, urmarirea executarii tratatelor se face uneori in cadrul organizatiei internationale prin proceduri specifice.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia
Cuprins

Capitolul I Notiuni introductive privind dreptul international.......3

Capitolul II Subiectele dreptului international ...........30

Capitolul III Teritoriul in dreptul international .........43

Capitolul IV Marea Neagra si stramtorile sale de-a lungul istoriei................69

Capitolul V Protectia mediului ............135

Concluzii...................140

Bibliografie................142
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.