Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia

Trimisa la data: 2010-04-16
Materia: Drept
Pagini: 142
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adela_En
Lucrare de licenta despre Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia
In conformitate cu principiul "pacta sunt servanta", tratatele in vigoare, adica cele care nu sunt afectate de o clauza de nulitate ori nu si-au incetat aplicarea, trebuie aplicate de parti cu buna credinta. Incalcarea unui tratat da nastere la raspunderea internationala a statului care a comis o astfel de incalcare.

Pentru prevenirea incalcarii tratatelor, inca din cele mai vechi timpuri in textul acestora au fost prevazute clauze referitoare la modalitatile de garantare a executarii lor. Astfel, in trecut, au fost folosite o serie de garantii cum sunt: juramantul religios, luarea de ostateci, ipoteca, ocuparea militara pasnica, individuala sau colectiva, gajul financiar asupra unor venituri. Astazi acestea nu mai prezinta decat un interes istoric. In conditiile contemporane, urmarirea executarii tratatelor se face uneori in cadrul organizatiei internationale prin proceduri specifice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia

Lucrare de licenta despre Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia
Cuprins

Capitolul I Notiuni introductive privind dreptul international.......3

Capitolul II Subiectele dreptului international ...........30

Capitolul III Teritoriul in dreptul international .........43

Capitolul IV Marea Neagra si stramtorile sale de-a lungul istoriei................69

Capitolul V Protectia mediului ............135

Concluzii...................140

Bibliografie................142
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul juridic al unei mari si a stramtorilor acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.