Regimul vamal in Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2011-09-21 Materia: Transporturi Pagini: 42 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: libero
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Regimul vamal in Uniunea Europeana
De-a lungul existentei economiei mondiale, s-a demonstrat faptul ca progresul economic al unei tari depinde de mobilizarea resurselor proprii, umane, materiale si financiare. Tarile nu se pot izola de circuitul economic mondial. Participarea la circuitul economic mondial este de natura sa potenteze eforturile proprii ale fiecarui popor si sa accelereze progresul economic al tuturor statelor.

Participarea economiilor nationale contemporane la diviziunea internationala a muncii presupune insa si o protejare a acestora de catre stat, deci o institutie de drept public, prin folosirea diverselor mijloace si tehnici. Una din formele care participa ca element de protectie este reprezentata de SISTEMUL VAMAL. Acest tip de sistem difera de la un stat la altul in functie de structura organizatorica, politica si comerciala pe care o practica. El este inclus in cadrul general al sistemului economic al statelor participante la schimbul international de marfuri.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Regimul vamal in Uniunea Europeana

Lucrare de licenta despre Regimul vamal in Uniunea Europeana
Cuprins

Capitolul I. Regimul vamal - descrierea conceptului................3

Capitolul II. Regimuri vamale definitive sau comune..............7
2.1 Regimul vamal la exportul din UE.........................7
2.2 Regimul vamal la importul in UE.....................9

Capitolul III. Regimurile vamale suspensive in UE................13
3.1. Regimuri de tranzit.................................16
3.1.1 Tranzitul comunitar...........................17
3.1.2 Regimul TIR.............................18
3.1.3 Tranzitul comunitar simplificat.......................18
3.2 Regimuri economice........................19
3.2.1 Regimul de depozit vamal.........................19
3.2.2 Regimurile de admitere temporara..............21
3.2.3 Regimurile de perfectionare in UE......................24
3.2.4 Regimul de transformare sub control vamal in UE..........27

Capitolul IV. Studiu de caz.......................29

Bibliografie.................................41
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regimul vamal in Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.