Regina Elisabeta de Wied - Carmen Sylva

Trimisa la data: 2010-06-10
Materia: Istorie
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lelia4us
Lucrare de licenta despre Regina Elisabeta de Wied / Carmen Sylva
Nu putem vorbi de regina Elisabeta, fara a aminti de ilustri stramosi ai acesteia. Chiar in amintirile si povestirile ei familia este mereu prezenta.”Invingatorii sau invinsii acestei familii, intamplarile romantice sau macabre o inspira sau o bantuie adesea pana la obsesie.”1

Asadar, aflam din documente, ca stramosii principesei Elisabeta apar in cronici din secolul al IXlea.. Mai precis,obarsia familiei contale, mai in urma princiare, Wied – Casa seniorilor renani Runkel si Lahngau, stramosii tatalui sau. Insa exista si ipoteza unor genealogii ca familia este de origine celtica.Dar in privinta acestei ipoteze emise nu exista dovezi. Ceea ce se cunoaste este faptul ca familia de Wied se inrudeste cu Henrich, duce de Saxa si Bavaria, pe linie femeiasca si veri cu Frederic Barbarosa.

Frederic Barbarosa ia Bavaria de la Enric Leul 2 si i-o da lui Oton de Wittelsbach. O ruda de aproape a lui Enric Leul, Osterlindis, era sotia contelui Menffried de Wied si mama arhiepiscopului Coloniei, Arnold, conte de Wied.3

Din secolul al XV lea sunt aliati cu Casele de Isenburg4 si Leiningen – Westerburg.5 Aceasta datorita faptului ca tot in secolul al XV lea Thierry al IV lea de Runkel se casatoreste cu Anastasia, fiica si mostenitoarea lui Johan al II lea , conte de Isenburg- Wied si Leiningen – Westerburg.

Contii si printii de Wied aveau la inceput ca resedinta, vechiul castel din Ober – Alt – Wied. Acestia inca din secolul al XII lea au data Germaniei un sir lung de militari, prelati, artisti, oameni de litere si savanti.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Regina Elisabeta de Wied - Carmen Sylva

Lucrare de licenta despre Regina Elisabeta de Wied / Carmen Sylva
Cuprins

Introducere

Capitolul I
1.Principesa Elisabeta de Wied..................1
2.Copila Rinului................................4
3.In umbra durerii..............................12
4.Departe de casa...............................20

Capitolul II
1.Principele Carol de Hohenzollern de Sigmaringen.....................25
2.O casatorie mult asteptata....................34
3.Un nou inceput................................44
4.O fericire mult prea scurta...................51
5.Regina Elisabeta si Razboiul de Independenţa........................58

Capitolul III
1.Debutul, consacrarea si activitatea literara a Reginei Elisabeta....63
2.Regina Elisabeta – Mecena secolului al XIX lea......................83
3.Activitatea in plan social a celei dintai suverane a romanilor......88
4.Cazul Vacarescu...............................95
5.Exilul, urmarea Cazului Vacarescu.............103
6.Amurg de viata................................106

Concluzii........................112

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Regina Elisabeta de Wied - Carmen Sylva". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.