Reglementarea adoptiei si efectele acesteia in dreptul international

Trimisa la data: 2010-07-02
Materia: Drept
Pagini: 131
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Greta_V
Lucrare de licenta despre Reglementarea adoptiei si efectele acesteia in dreptul international
Romania nu a ramas in afara tendintelor de evolutie comuna din legislatiile europene. Dupa decembrie 1989, modificarea dreptului adoptiei atat la nivel material, cat si la nivel conflictual, s-a impus din cel putin doua ratiuni: reintoarcerea la traditia juridica romaneasca si ralierea la reglementarea internationala in materie.

Un autor de prestigiu afirma in legatura cu efervescenta legislativa in materia adoptiei constatata dupa 1989 urmatoarele: "Legile la care ne-am referit (este vorba de Legea nr. 105/1993, s.n.) au exprimat cerinta de a crea un cadru juridic adecvat si acceptabil pentru cei implicati in acest fenomen, copiii romani, strainii adoptatori si comunitatea romana interesata in soarta copiilor adoptati. Deoarece, in Europa de Vest adoptia era o insitutie care raspundea unor realitati sociale si unor necesitati, un numar de conventii internationale privind adoptia sau indirect adoptia au fost ratificate de Romania, in dorinta de a coopera cu organismele europene si in acest domeniu de actualitate, a devenit parte la ele."

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reglementarea adoptiei si efectele acesteia in dreptul international

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Cadru legislativ.............4

Capitolul II Conditiile de fond pentru incheierea si incuviintarea adoptiei...........7

Capitolul III Conditiile de forma pentru incheierea si incuviintarea adoptiei..........31

Capitolul IV Efectele adoptiei in dreptul international privat.......64

Capitolul V Conventia asupra protectiei copiilor si cooperarii in materia adoptiei internationale...........80

Capitolul VI Dispozitii penale.........111

Bibliografie............130

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reglementarea adoptiei si efectele acesteia in dreptul international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.