Reglementarea managementului calitatii bancare

Trimisa la data: 2009-10-03
Materia: Finante-Banci
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_Di
Lucrare de licenta despre Reglementarea managementului calitatii bancare
Standardul este "un document stabilit prin consens si aprobat de un organism recunoscut, care furnizeaza reguli, linii directoare si caracteristicireferitoare la activitati si rezultatele acestora, in scopul obtinerii unui grad optim de ordine intr-un context dat" .
In anul 1959 a fost elaborat primul standard pentru asigurarea cerintelor calitatii, la nivel national, in industria militara din SUA. Acest standard a stat la baza dezvoltarii ulterioare a ISO 9000.
In 1975, Canada a fost prima natiune care a dezvoltat si a publicat standarde pentru sistemul calitatii cu utilizare in domeniul comercial.

In 1979 s-a creat in cadrul ISO ( Organizatia Internationala de Standardizare cu sediul in Elvetia - federatie mondiala de organisme nationale de standardizare ) Comitetul Tehnic 176, cu sarcina de a elabora standarde in domeniul managementului si al asigurarii calitatii, fiind responsabil de elaborarea familiei de standarde ISO 9000.
In 1987 s-a publicat ISO 9000 sub forma unui set de sase standarde, bazate pe conceptele asigurarii calitatii dezvoltate in anii 50, in principal in anumite domenii ale industriilor de armament, nucleare, aeronautice etc. ele vizand inainte de toate armonizarea relatiilor bilaterale intre clienti si furnizori.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reglementarea managementului calitatii bancare

Cuprins

Capitolul I. Managementul calitatii in domeniul bancar.................4
1.1. Abordarea calitatii. Managementul calitatii.................4
1.2. Sisteme de management al calitatii,modelul ISO 9001:2000...............................8
1.3. Cultura calitatii....................................15

Capitolul II. Banca Comerciala Romana - prezentare generala............................................18
2.1. Prezentarea Bancii Comerciale Romane. Scurt istoric al activitatii sale.Obiect de activitate..........................18
2.2. Structura organizatorica a Bancii Comerciale Romane..............20
2.3. Piata.Clientii.Concurenta...............................28
2.4. Strategia Bancii Comerciale Romane...........................30

Capitolul III. Sistemul de management al calitatii la Banca Comerciala Romana.................................................33
3.1. Implementarea managementului calitatii la BCR.Sistemul de manegement al calitatii al BCR...................................33
3.2. Harta proceselor..........................................37

Capitolul IV. Evluarea calitatii.....................................57
4.1. Orienatrea spre clienti......................................57
4.2. Raport privind rezultatele cercetarii de marketing asupra gradului de satisfactie al clientilor Sucursalei Judetene Covasna.............................................58

Capitolul V. Diagnosticul calitatii, directii de imbunatatire.....................................72
5.1.Analiza de management pe semestrul II 2005.......................73

Concluzii..........................................78

Bibliografie................................................95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reglementarea managementului calitatii bancare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.