Reglementarea masurilor preventive

Trimisa la data: 2010-08-18
Materia: Drept
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: bnt_mihai
Lucrare de licenta despre Reglementarea masurilor preventive
Omul traieste in societate, este membrul unei colectivitati si pe cale de consecinta intinderea drepturilor si libertatilor ce i se recunosc, precum si masura infaptuirii lor in fapt, depind de conditiile concrete economico-sociale, de sistemul politic specific societatii in care ele se realizeaza .

Libertatea, nefiind deloc o categorie abstracta, are un continut istoric concret, determinat de natura si trasaturile esentiale ale continutului ei economic, social si politic.

Cand ne referim la libertatea persoanei si garantiile ei procesual-penale trebuie sa abordam sensul juridic al libertatii ca valoare sociala promovata, dezvoltata si ocrotita de normele juridice, si nu aspectul filozofic al acestei notiuni. Aceasta, pentru ca personalitatea omului isi gaseste virtual masura afirmarii sale in libertatile pe care ordinea de drept i le asigura.

Declaratia Universala a Drepturilor Omului prevede ca fiecare persoana este supusa, in exercitarea drepturilor sale, unor ingradiri cuprinse in lege, "in scopul asigurarii recunoasterii si respectului drepturilor si libertatilor altora si in scopul satisfacerii exigentelor juste cerute de morala, de ordinea publica si de bunastarea generala, intr-o societate democrata".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reglementarea masurilor preventive

Lucrare de licenta despre Reglementarea masurilor preventive
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale privind masurile prevenite..........3
Sectiunea 1 Conceptul de libertate........................3
Sectiunea 2 Garantarea libertatii persoanei - principiu fundamental al procesului penal..................6
Sectiunea 3 Notiunea, scopul si natura masurilor preventive...........10
Sectiunea 4 Felurile masurilor preventive.................14

Capitolul II Reglementari comune cu privire la masurile prevenite.....15
Sectiunea 1 Luarea masurilor preventive...................15
Sectiunea 2 Inlocuirea, revocarea si incetarea de drept a masurilor preventive...................23
Sectiunea 3 Verificarea legalitatii luarii masurilor preventive.......30

Capitolul III Masurile preventive private de libertate................34
Sectiunea 1 Retinerea................................34
Sectiunea 2 Arestarea preventiva.....................37

Capitolul IV Masurile preventive restrictive de libertate.............54
Sectiunea 1 Obligarea de a nu parasi localitatea......................54
Sectiunea 2 Obligarea de a nu parasi tara.............................57

Concluzii........................58

Bibliografie.....................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reglementarea masurilor preventive". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.