Reglementarea si functionalitatea creditului documentar

Trimisa la data: 2010-05-31
Materia: Economie
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_Ci
Lucrare de licenta despre Reglementarea si functionalitatea creditului documentar
Rolul bancii debitorului in cazul acreditivului irevocabil.
In cazul acreditului documentar irevocabil, banca din tara debitorului atesta nu numai exsitenta sumei inscrise in document, ci isi asuma, totodata, angajamentul de a-l mentine in vigoare, la dispozitia creditorului, in limita termenului pe care il enunta in cuprinsul sau, luandu-si astfel o obligatie directa si personala fata de acesta.
Banca confirmatoare - a documentelor cerute de acreditiv, este de regula o banca corespondenta a bancii vanzatorului sau o banca de prim rang acceptata in acest sens de banca avizatoare.

Banca confirmatoare joaca un rol deosebit in favoarea beneficiarului acreditivului, in cazul in care acreditivul a fost deschis de o banca necunoscuta, putin cunoscuta, de putere financiara redusa sau care nu este corespondenta a bancii vanzatorului. Ea este mandatata de banca emitenta pentru a confirma acreditivul in favoarea beneficiarului acestuia. Confirmarea reprezinta un angajament ferm de plata (garantie) ca in cazul in care la data platii aceasta nu va fi facuta de banca emitenta, atunci beneficiarul acreditivului va putea incasa suma inscrisa in documentele depuse spre incasare, de la banca confirmatoare. Acest angajament al bancii confirmatoare se poate extinde si asupra negocierii, acceptarii documentelor si platii acestora catre beneficiarul acreditivului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reglementarea si functionalitatea creditului documentar

Lucrare de licenta despre Reglementarea si functionalitatea creditului documentar
Cuprins

Capitolul I. Introducere...............................3

Capitolul II. Functiile de creditare ale bancilor implicate in derularea creditului documentar.......................................17

Capitolul III. Fazele creditului documentar.....................24

Capitolul IV. Utilizarea creditului documentar..........................39

Bibliografie...........................................47
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reglementarea si functionalitatea creditului documentar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.