Reglementari juridice interne si internationale pentru protectia proprietatii intelectuale

Trimisa la data: 2010-09-05
Materia: Drept
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adriana_Ro
Lucrare de licenta despre Reglementari juridice interne si internationale pentru protectia proprietatii intelectuale
Natura juridica a dreptului de proprietate intelectuala are un caracter complex ce este consacrat atat in sistemul Conventiei de la Paris, cat si in sistemul Conventiei de la Berna, fiind insusit cu unele rezerve de majoritatea statele membre. In argumentarea lor se manifesta tendinte diferite, exprimandu-se mai multe opinii care au condus la formularea a doua teorii: teoria monista(unitara) si teoria dualista.

Partizanii teoriei moniste sustin existenta unei legaturi stransa intre personalitatea autorului si creatia sa intelectuala, care impiedica disocierea si ierarhizarea drepturilor morale si a celor patrimoniale, drepturile morale constituind prerogative ale dreptului creatorului, avand aceeiasi valoare si durata ca si drepturile patrimoniale. Aceasta teorie a avut putini sustinatori, fiind considerata ,,artificiala si fortata" .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reglementari juridice interne si internationale pentru protectia proprietatii intelectuale

Lucrare de licenta despre Reglementari juridice interne si internationale pentru protectia proprietatii intelectuale
Cuprins

Lista de abrevieri..............3

Capitolul I Introducere in dreptul proprietatii intelectuale.......4

Capitolul II Reglementari juridice privind dreptul de autor........23

Capitolul III Subiectul dreptului de autor.............36

Capitolul IV Obiectul protectiei in cadrul dreptului de autor.......49

Capitolul V Conditiile cerute pentru protectia operelor in cadrul dreptului de autor..............65

Capitolul VI Protectia penala a dreptului de autor penala a dreptului de autor si a drepturilor conexe dreptului de autor........71

Concluzii.
1.Necesitatea protectiei intelectuale prin mijloace de drept penal.................93

Bibliografie............95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reglementari juridice interne si internationale pentru protectia proprietatii intelectuale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.