Reguli de succes in administrarea unui IMM

Trimisa la data: 2018-09-25
Materia: Management
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olgics
Tema "Reguli de succes in administrarea unui IMM" realizeaza o prezentare a cerintelor principale pe care trebuie sa le aplice un intreprinzator pentru administrarea corecta a micii sale afaceri.

Lucrarea este structurata pe trei capitole. Pe scurt, continutul este urmatorul:

Capitolul I cuprinde definirea intreprinderilor mici si mijlocii si face o trecere in revista utilizand si date statistice, a acestui sector in Romania. Tot in acest capitol este definit succesul in viziunea unor intreprinzatori renumiti din Romania si sunt prezentati factorii care pot contribui la esecul sau succesul unei afaceri. De asemenea, se face o prezentare generala a firmei pentru care s-a facut practica.

Capitolul II cuprinde cele zece cerinte ale succesului in micile afaceri, ce nu sunt simple teorii aride, dar nici formule garantate ale succesului micilor afaceri. Neglijarea lor poate duce insa la faliment. Aceste reguli sunt aplicate pe S.C. Pelerinul S.R.L., Editura Credinta stramoseasca, pentru a demonstra ca cerintele sunt aplicabile tuturor micilor afaceri, indiferent de complexitatea lor, daca sunt avute in vedere inainte de inceperea activitatii.

Capitolul III este o prezentare mai extinsa a regulii: "Importanta activitatii de marketing", discutandu-se despre "Promovarea micilor afaceri", modalitatile de promovare fiind, de asemenea, exemplificate pentru Editura Credinta stramoseasca, un model de urmat de catre orice intreprinzator.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reguli de succes in administrarea unui IMM

CAPITOLUL I

MICILE AFACERI SI IMPORTANTA LOR IN ECONOMIE


1.1. Prezentare generala a intreprinderilor mici si mijlocii

1.1.1. Definirea unei intreprinderi mici si mijlocii (IMM)

Managementul unei firme mici difera in mai multe aspecte de cel al unor companii mai mari datorita structurilor si relatiilor sociale pe de o parte si nivelelor de resurse disponibile pe de alta.
Exista o multitudine de abordari care pornesc de la acceptiuni partial diferite asupra dimensiunii firmei si a modalitatilor de exprimare si cuantificare. Astfel, se iau in considerare modul in care IMM - urile sunt raspandite in fiecare tara sau regiune, diferitele tipuri de legislatie care se aplica afacerilor si fiecarei firme in particular, sectorul in care firma isi desfasoara activitatea, tipul de proprietate al firmei, cifra de afaceri, capitalul social, profitul sau marimea firmei.
Conform articolelor 3 si 4, din Legea nr. 346 din 1 august 2004, intreprinderile mici si mijlocii sunt definite astfel:
" ART. 3
(1) Intreprinderile mici si mijlocii sunt definite ca fiind acele intreprinderi care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un numar mediu anual de salariati mai mic de 250;
b) realizeaza o cifra de afaceri anuala echivalenta cu pana la 8 milioane de euro sau au un rezultat anual al bilantului contabil care nu depaseste echivalentul in lei a 5 milioane euro;
c) respecta criteriul de independenta, astfel cum este acesta definit in alin. (2).
(2) Sunt considerate independente intreprinderile mici si mijlocii care nu sunt detinute in proportie de peste 25% din capitalul social sau din drepturile de vot de catre o alta intreprindere ori de mai multe intreprinderi impreuna, care nu fac parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), este considerata independenta o intreprindere aflata in una dintre urmatoarele situatii:
a) intreprinderea este detinuta de societati publice de investitii, de societati cu capital de risc, investitori institutionali, universitati sau centre de cercetare nonprofit, cu conditia ca acestia sa nu exercite, in mod individual sau impreuna, controlul asupra intreprinderii;
b) capitalul este divizat de asa natura incat detinatorii nu pot fi identificati, intreprinderea declara cu buna-credinta, pe propria raspundere, ca este in masura sa presupuna ca nu este detinuta in proportie de 25% sau mai mult de o alta intreprindere ori de mai multe intreprinderi impreuna, care nu fac parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.
(4) Indeplinirea criteriului de independenta se stabileste pe baza declaratiei pe propria raspundere a intreprinderii interesate in atestarea incadrarii in categoria intreprinderilor mici si mijlocii.
(5) Plafonul cifrei de afaceri prevazut la alin. (1) lit. b) poate fi modificat, in functie de evolutia indicatorilor macroeconomici, prin hotarare a Guvernului.
ART. 4
(1) Intreprinderile mici si mijlocii se clasifica, in functie de numarul mediu anual de salariati, in urmatoarele categorii:
a) pana la 9 salariati - microintreprinderi;
b) intre 10 si 40 de salariati - intreprinderi mici;
c) intre 50 si 249 de salariati - intreprinderi mijlocii.
(2) Termenii micro-intreprindere, intreprindere mica si intreprindere mijlocie, precum si termenul derivat intreprinderi mici si mijlocii vor fi utilizati in toate reglementarile, statisticile si alte documente oficiale emise de catre autoritati sau institutii publice."1

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reguli de succes in administrarea unui IMM". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.