Relatia dintre adoptator si adoptat

Trimisa la data: 2010-07-30
Materia: Sociologie
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_D
Lucrare de licenta despre Relatia dintre adoptator si adoptat
. Verifica indeplinirea conditiilor de fond si forma precum si lipsa impedimentelor la adoptie. O deosebita atentie trebuie acordata verificarii existentei consimtamantului necesar la adoptie. In unele situatii instanta poate lua consimtamantul; in acest sens, consimtamantul copilului care a implinit varsta de 10 ani se va lua de instanta. S-a decis ca parintele adoptiv poate sa-si exprime consimtamantul fie prin declaratie in fata instantei care incuviinteaza adoptia, fie prin inscris autentic, personal sau prin procura speciala si autentica (C.S.J., decizia civila nr. 1731/1991).

Reglementarea actuala este in sensul ca persoana sau familia care doreste sa adopte isi exprima consimtamantul in forma autentica, ce trebuie anexat la propunerea privind incuviintarea adoptiei facuta de serviciul public autorizat pentru protectia copilului catre Comitetul Roman pentru Adoptii, impreuna cu avizul favorabil al Comisiei pentru protectia copilului privind adoptia, ceea ce presupune existenta consimtamantului viitorului adoptator.Verificarea indeplinirii cerintelor legale pentru adoptie se face cu ajutorul actelor depuse de parti, al celorlalte acte ale dosarului intocmite in faza prealabila judecatii si al anchetei psiho-sociale a copilului, care se cere la instanta. Instanta poate administra orice proba admisa de lege.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatia dintre adoptator si adoptat

Lucrare de licenta despre Relatia dintre adoptator si adoptat
Cuprins

Capitolul I. Precizari introductive........................3

Capitolul II. Conditiile incheierii adoptiei.....................5

Capitolul III. Natura juridica a adoptiei si interesul determinarii acesteia.............................34

Capitolul IV. Efectele adoptiei............................36

Capitolul V. Desfiintarea si desfacerea adoptiei......................47

Capitolul VI. Dispozitii privitoare la obligatia legala de intretinere intre adoptator si adoptat (sau in domeniul adoptiei)...............56

Capitolul VII. O.U.G. nr. 25/1997 privind reglementarea ocrotirii minorului prin adoptie................................57

Capitolul VIII. Conventii internationale la care Romania a aderat................59

Bibliografie................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatia dintre adoptator si adoptat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.