Relatia dintre factorii big-five de personalitate, masculinitate si sofatul agresiv

Trimisa la data: 2013-06-03
Materia: Psihologie
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: one love
Lucrare de licenta despre Relatia dintre factorii big-five de personalitate, masculinitate si sofatul agresiv
O cauza a accidentelor rutiere o reprezinta agresivitatea din timpul conducerii vehicului. Am intentionat sa corelam comportamentul agresiv al soferilor cu trasaturile de personalitate big-five (extraversiune, neuroticism, constiinciozitate, deschidere, agreabilitate) si cu nivelul asumat al masculinitatii. Participantii la studiu au fost 70 de elevi si studenti din Timisoara, de la 2 licee, respectiv anul I de Psihologie. Design-ul folosit este unul corelational iar tehnica este metoda chestionarului. Instrumentele psihologice folosite sunt: DAX (Driver Anger Expression), BSRI (Bem Sex Role Inventory) si IPIP (International Personality Item Pool).

Rezultatele arata ca nu exista o legatura semnificativa intre masculinitate si comportamentul agresiv al soferilor. Comparand in functie de gen subiectii, a reiesit ca barbatii au un nivel semnificativ mai mare al manifestarilor agresive cu vehiculul - t(3.13, p=.003). In privinta trasaturilor de personalitate, intre neuroticism si manifestarile agresive fizice sau verbale exista o legatura semnificativa - r(0,3, p=.001). De asemenea, agreabilitatea si constiinciozitatea coreleaza semnificativ cu manifestarile constructive: r(0,25, p=.04) pentru agreabilitate; - r(0,25, p=.036) pentru constiinciozitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatia dintre factorii big-five de personalitate, masculinitate si sofatul agresiv

Cuprins

Introducere...........................................5

Metode...........................................11
Design...........................................11
Subiecti...........................................11
Instrumente...........................................12
Procedura...........................................13

Rezultate...........................................14
Descrierea datelor...........................................14

Analiza datelor...........................................16
Ipoteza 1...........................................16
Ipoteza 2...........................................18

Discutii...........................................21

Concluzii...........................................25

Referinte...........................................26

Anexe...........................................29

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatia dintre factorii big-five de personalitate, masculinitate si sofatul agresiv". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.