Relatia dintre stat si drept

Trimisa la data: 2010-05-20
Materia: Drept
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_S
Lucrare de licenta despre Relatia dintre stat si drept
Grupul constituit in acest mod intr-o legatura de sange adevarata sau prezumata prin mijlocul adoptiunii ( care este un fenomen caracteristic in special grupurilor primitive care admit in sanul lor , prin ceremonii determinate indivizi straini considerandu-i descendenti din propriul lor neam ) se numeste in limba latina GENS sau printr-un cuvant scotian clan . Mai il vom numi grup gentilic .

In el domina mai ales autoritatea obiceiului , fiecare individ se considera obligat a urma exemplele stramosilor sai . Acest obicei are o autoritate tacita , dar foarte puternica , reprezentand un amestec de percepte juridice , morale si religioase . El se formeaza indeosebi prin motivele psihologice ale obisnuintei si imitatiei . Credintele religioase conlucreaza la intarirea lui , oprind sau facand dificila orice innoire prin teama de razbunare sau pedepsire din partea strabunilor morti .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatia dintre stat si drept

Cuprins

Capitolul I Originea si evolutia dreptului si statului.......3
1.Originea comuna..........4
2.Dreptul .......8
3.Statul.Elemente definitorii........18

Capitolul II Interferenta dreptului cu institutiile publice in organizarea societatii..........37
1.Scopurile statului..........38
2.Functia de conducere si functia normativa a statului......42

Capitolul III Repere moderne ale statului legitim inteles ca stat de drept...........50
1.Pluralismul si partidele politice..........51
2.Statul de drept . Criterii de existenta...........59

Bibliografie..........65


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatia dintre stat si drept". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.