Relatia etica in cadrul managementului afacerilor

Trimisa la data: 2010-12-03
Materia: Management
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_F
Lucrare de licenta despre Relatia etica in cadrul managementului afacerilor
Cercetari privind etica in afaceri in firmele romanesti s-au realizat sporadic. Totusi, se pot identifica o serie de elemente ce caracterizeaza, in general, societatea romaneasca si, in special, afacerile economice.In Romania este greu de afirmat ca exista o etica in afaceri deoarece deseori s-au scos la iveala actiuni de coruptie si inselatorii in afacerile cu statul. De asemenea, coruptia este raspandita la toate nivelurile si afecteaza imaginea multor institutii ale statului sau chiar a unor firme private. Sunt dese situatiile in care firmele romanesti nu respecta partenerii straini sau romani si nu isi indeplinesc corespunzator obligatiile contractuale.

De asemenea, s-a demonstrat si faptul ca, prin intermediul unor practici neetice si al unor contracte dubioase firme private romanesti si manageri ai acestora sau conducatori ai unor institutii ale statului au obtinut sume mari de bani sau diferite foloase materiale, afectand grav imaginea Romania peste hotare.Un numar redus de firme romanesti constientizeaza importanta culturii organizationale si a eticii in obtinerea performantelor economice si in diferentierea fata de concurenta. Chiar si mai putine aplica prevederile unui cod etic in diversele situatii cu care se confrunta. De aceea, nu exista o preocupare accentuata pentru crearea de coduri de comportament in cadrul organizatiilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatia etica in cadrul managementului afacerilor

Lucrare de licenta despre Relatia etica in cadrul managementului afacerilor
Cuprins

Introducere......................................4

Capitolul I. Dezvoltare durabila.............................6
1.1. Dezvoltarea durabila - concept, principii, obiective.....................................6
1.2. Dezvoltare durabila - coordonate................................14

Capitolul II. Etica - dimensiune a managementului firmei...................................19
2.1. Aspecte privind etica in managementul firmei...................19
2.2. Codurile etice - instrument de evaluare a comportamentelor..............................23
2.3. Aspecte privind problemele etice in Romania......................26

Capitolul III. Responsabilitatea sociala ca dimensiune a managementului firmei.......................................28
3.1. Responsabilitatea sociala un pas spre dezvoltarea durabila..................................................28
3.2. Conceptul de responsabilitate sociala si societala a intreprinderilor.....................................32
3.3. Responsabilitatea sociala - componenta esentiala a politicii sociale a firmei.....................................35
3.4. Conceptul de responsabilitatea sociala si semnificatia lui...................................................35
3.5. Cerinte pentru manageri in vederea promovarii unor atitudini responsabile social......................................39

Capitolul IV. Cultura organizationala.............................40
4.1. Cultura organizationala - obiect de cercetare al stiintei manageriale...........................................40
4.2. Valori organizationale................................54
4.3. Normele de comportament.........................................62
4.4. Rolul culturii organizationale in sprijinirea eforturilor de implicare sociala a companiilor...................................63

Capitolul V. Studiu experimental asupra culturii organizationale la intreprinderile.................................................68

Concluzii.....................................90

Bibliografie...............................93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatia etica in cadrul managementului afacerilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.