Relatia lexic comun - Lexic specializat

Trimisa la data: 2010-05-20
Materia: Limba Romana
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_L
Lucrare de licenta despre Relatia lexic comun - Lexic specializat
Dezvoltarea culturala a societatii, situarea unui grup de vorbitori intr-un anumit domeniu de activitate sunt principalii factori extralingvistici care au determinat aparitia stilurilor functionale ale limbii romane. Aspectul cult al limbajului scris dezvolta patru stiluri functionale corespunzand la patru domenii principale ale culturii moderne. Intre acestea ne intereseaza stilul stiintific, pe care il putem defini ca fiind expresia intrebuintarii limbii in domeniul cunoasterii stiintifice a lumii. Acest stil reprezinta un "termen- extrema"1 al registrului stilistic al limbajului scris, opus stilului beletristic, celalalt termen-extrema2, expresie a intrebuintarii limbii in domeniul cunoasterii artistice a lumii.

Fiecare dintre aceste stiluri functionale isi dezvolta o terminologie 3 specifica.Conceptul de terminologie este utilizat cu mai multe sensuri independente, care nu sunt intotdeauna clar delimitate. Precizarea acestor interpretari este destul de importanta mai ales ca majoritatea cercetatorilor recunosc rolul limbilor naturale si , in special , rolul lingvisticii in functionarea terminologiilor, chiar daca acest rol este inegal in functie de fiecare terminologie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatia lexic comun - Lexic specializat

Cuprins


Capitolul I Caracterizare generala a terminologiilor (in relatie cu pragmatica discursului stiintific)..........3

Capitolul II Statutul lingvistic al termenilor lexicului general (comun) folositi in terminologia medicala.........13

Capitolul III Statutul lingvistic al termenilor medicali (specializati) intrati in lexicul uzual (general) ..........24

Note............42

Argument........43

Bibliografie generala ........44

Dictionare........46
Izvoare...........46
Ziare si reviste..........47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatia lexic comun - Lexic specializat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.