Relatia stat - drept

Trimisa la data: 2010-05-09
Materia: Drept
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_B
Lucrare de licenta despre Relatia stat-drept
In primul rand toate teoriile si practicile politice privind organizarea si crearea statului, indiferent daca s-au fundamentat pe contractul social, pe lupta dintre grupuri sau clase sociale recunosc unei singure entitati - poporul - natiunea calitatea de titular absolut al puterii (suveranitatii). Toate celelalte institutii sau autoritati, puteri publice, primesc exercitiul puterii sau al unor functii ale puterii publice numai prin delegatiune, si niciodata nu pot deveni " proprietarul " puterii politice care este unica , indivizibila si inalienabila - pe care poporul o detine.

Ca atare expresia " separatia puterilor " contine contradictie in termeni, contradictie care poate fi inlaturata numai daca conventional prin "putere" intelegem "functii fundamentale ale statului" . In al doilea rand , aceasta teorie a fost elaborata cand nu existau partide politice in forma moderna, care au dus la alte "raporturi de forte", in primul rand dintre majoritatea care sustine guvernul si opozitia.Apoi traditionalele functii (legislativa, executiva si judecatoreasca) cedeaza locul unor functii moderne, impuse de noile realitati sociale, politice dar si de noile posibilitati tehnice (ex. Functia de directivare si deliberare a Parlamentului, functia de control a Parlamentului asupra executivului prin intermediul unor organisme specializate de genul Avocatul Poporului ).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatia stat - drept

Lucrare de licenta despre Relatia stat-drept
Cuprins

Capitolul I. Originea si evolutia dreptului si statului..............3
Originea comuna....................................3
Dreptul...............................9
Statul. Elemente definitorii.......................18

Capitolul II. Interferenta dreptului cu institutiile publice in organizarea societatii........................37
Scopurile statului.............................38
Functia de conducere si functia normativa a statului..............42

Capitolul III. Repere moderne ale statului legitim inteles ca stat de drept........................50
Pluralismul si partidele politice..........................51
Statul de drept. Criterii de existenta........................57

Bibliografie......................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatia stat - drept". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.