Relatii si perspective ale unei persoane cu handicap

Trimisa la data: 2010-02-07
Materia: Medicina
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_O
Lucrare de licenta despre Relatii si perspective ale unei persoane cu handicap
Acest termen este utilizat in mod curent pentru a desemna incapacitati de tipuri foarte diverse, cu exceptia celor care privesc organele de simt sau cele care sunt conseciinta directa a un or leziuni cerebrale. Cea mai mare parte a acestor incapacitati afectueaza sistemul locomotor, sistemul cardiovascular sau sistemul respirator. Cele mai frecvante sunt luxatia congenitala de sold, infirmitatile sau amputarile congenitale, infirmitatile datorate unor accidente sau unei boli a primei copilarii si leziuni cardiace congenitale.

Prevalenta si prognosticul acestor infirmitati a cunoscut de-a lungul ultimilor ani o evolutie spectaculoasa. Poliomelita, care ataca altadata copiii de varsta frageda, drept pentru care era cunoscuta si sub denumirea de "paralizie infantila" parea sa se extinda in anii 1950 si la copii mai mari si adulti dar vaccinarea antipoliomelitica a redus in mod sensibil prevalenta si ratiunea ne indreptateste sa consideram ca mult timp de acum inainte poliomelita nu va mai fi decat o boala rara.

Cu toate ca incidenta lor absurda ca si cauzele handicapurilor fizice nu au crescut leziunile accidentale au capatat o importanta relativ sporita o data cu declinul poliomelitei. In ceea ce priveste tratamentul, tehnicile chirurgiei ortopedice au facut fara indoiala mari progresii in ultimii ani chiar daca principiile in acest domeniu nu s-au modificat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatii si perspective ale unei persoane cu handicap

Lucrare de licenta despre Relatii si perspective ale unei persoane cu handicap
Cuprins
CAP.I Notiuni generale ............................... 3
I. 1.Originea si evolutia notiunii de handicap ............................... 4
I. 2.Definitia handicapului fizic ............................... 7
I. 3.Etiologie si manifestare a handicapului fizic ............................... 8
I. 4.Clasificarea handicapului fizic ............................... 11

CAP. II Legislatia in vigoare privind protectia speciala si incadrarea in munca a persoanelor cu handicap ............................... 13
II. 1 Ordonanta de urgenta privind protectia speciala a persoanelor cu handicap ............................... 13
II. 2 Declaratia cu privire la drepturile persoanelor cu handicap ............................... 18

CAP III. Asistenta sociala a persoanelor cu handicap fizic ............................... 20
III. 1 Asistenta medico-sociala a deficientilor motori ............................... 21
III. 2 Reguli standard privind egalizarea sanselor pentru persoanele cu handicap ............................... 22

CAP. IV Strategii de recuperare si integrare in societate a persoanelor cu handicap fizic ............................... 25
IV. 1 Intensitatea invaliditatii si capacitatea de munca ............................... 25
IV. 2 Notiuni generale , probleme si sugestii in educatia persoanelor cu handicap, orientarea scolara a persoanelor cu handicap ............................... 26
IV. 3 Conduite compensatorii la adolescentii deficienti fizic ............................... 29
IV. 4 Specificul terapiilor recuperative si problemele protejarii ............................... 31

ANEXA: STUDIU DE CAZ ............................... 33

Bibliografie ............................... 36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatii si perspective ale unei persoane cu handicap". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.