Relatiile din cadrul sistemului institutiilor comunitare

Trimisa la data: 2009-06-02 Materia: Drept Pagini: 70 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Robert_M
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Relatiile din cadrul sistemului institutiilor comunitare
Consiliul Comunitatilor Europene sau Consiliul de Ministrii, ca organ supranational si interguvernamental reprezentand toate statele membre ale acestora nu trebuie sa se confunde cu Consiliul European care este un organism politic si, cu atat mai mult, nici cu Consiliul Europei. Totodata acest Consiliu nu are echivalent in lume iar statele membre, reunite, legifereaza pentru Uniune, fixeaza obiectivele politice ale acesteia, coordoneaza politicile nationale si reglementeaza diferendele ce apar intre membrii sai, dar numai pe acelea care nu intra in atributiile celorlalte instititii.

De asemenea, in contextul european, ministrii ce alcatuiesc acest Consiliu, desi sunt raspunzatori in fata parlamentelor ce i-au desemnat, pot lua hotarari in domeniul pe care il reprezinta, fara ca acestea sa fie modificate de parlamentele nationale. Deci legitimitatea sa democratica nu poate fi pusa la indoiala, este incontestabila, cu atat mai mult cu cat procedurile, practicile si alte diferite reglementari implica un grad de solidaritate si incredere putin intalnite in relatiile generate dintre state.. Presedintia Consiliului este exercitata , prin rotatie, timp de 6 luni de fiecare stat membru, intr-o ordine fixata atat prin tratate, cat si prin ultimul act de adeziune care intareste considerabil pozitia Presedintelui oferindu-i chiar cadrul unui veritabil statut.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Relatiile din cadrul sistemului institutiilor comunitare

Lucrare de licenta despre Relatiile din cadrul sistemului institutiilor comunitare
Cuprins

Prezentarea generala a sistemului institutional european........3

Capitolul I. Aspecte introductive...................3
Sectiunea 1. Istoricul si evolutia sistemului institutional european si a institutiilor acestuia.......................3
Sectiunea 2. Delimitarea conceptuala a institutiilor Sistemului
Comunitar European.................................22

Capitolul II. Institutiile comunitatilor europene...............25
Sectiunea 1. Consiliul............................25
Sectiunea 2. Comisisa europeana..............................35
Sectiunea 3. Parlamentul European....................40
Sectiunea 4. Organe ale justitiei........................47
Sectiunea 5. Curtea de conturi..........................58
Sectiunea 6. Alte organe prevazute de tratate..............60

Capitolul III. Consideratii finale...................65

Bibliografie........................68
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatiile din cadrul sistemului institutiilor comunitare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.