Relatiile economice dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii

Trimisa la data: 2010-10-26
Materia: Economie
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexandrucc
Lucrare de licenta despre Relatiile economice dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii
Uniunea Economica si Monetara urma sa cuprinda acele tari membre care aveau sa satisfaca anumite criterii de convergenta: rata inflatiei sa nu depaseasca mai mult de 1,5% media ratelor inflatiei primelor trei tari membre cu nivelurile cele mai joase;

Rata dobanzii pe termen lung sa nu depaseasca cu mai mult de + sau - 2% media ratelor dobanzii ale primelor trei tari membre cu nivelurile cele mai joase; cursul de schimb al monedelor nationale trebuia sa se mentina in marja de fluctuatie stabilita prin mecanismul ratelor de schimb din cadrul Sistemului Monetar European in ultimii doi ani anteriori intrarii in uniunea monetara; datoria publica sa nu depaseasca 60% din PIB, la o exprimare in preturi curente; deficitul bugetar sa nu depaseasca 3% din PIB.

Cu toate acestea, la inceputul sec. XXI UE mai are inca de rezolvat o serie de probleme dificile. Printre acestea se numara: rezolvarea unor probleme de eficienta legate de politica agricola comuna ce s-au manifestat inca in formula de 15 membri; rezolvarea unor probleme legate de utilizarea fortei de munca, in vederea reducerii somajului; identificarea unor solutii de corelare a politicii monetare comune cu politicile bugetare nationale .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatiile economice dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii

Lucrare de licenta despre Relatiile economice dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii
Cuprins

Introducere....................4

Capitolul I
1.Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii in economia mondiala...................6
Uniunea Europeana in economia mondiala.......................6
SUA in economia mondiala........................10
Perspective pe termen mediu si lung privind pozitia SUA in economia mondiala..............................14
Productivitatea.......................18

Capitolul II
2.Cadrul legislativ al cooperarii economice dintre Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana................24
Politica comerciala...................24
Procesul legislativ...................26
Legislatia vamala.....................29
Legislatia sectoriala.................31
Raportul de putere economica din SUA si UE...........................32

Capitolul III
3.Schimburile comerciale dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii....................42

Concluzii..........................55

Bibliografie.......................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatiile economice dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.